Siria: Peste 750 de deţinuţi implicaţi în revolte, eliberaţi

Autorităţile siriene au eliberat 755 de deţinuţi implicaţi în revolta populară împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, relatează miercuri televiziunea publică siriană.

RomaniaTV.net
28 dec. 2011, 13:43
Siria: Peste 750 de deţinuţi implicaţi în revolte, eliberaţi

Postul de televiziune a precizat că „755 de deţinuţi, implicaţi în ultimele evenimente din Siria şi care nu au mâinile pătate de sânge, au fost eliberaţi”.

Această măsură intervine în contextul în care observatori ai Ligii Arabe sunt mobilizaţi de marţi în Siria pentru a monitoriza situaţia din această ţară, afectată de o revoltă populară fără precedent, reprimată sângeros.

Misiunea observatorilor face parte dintr-un plan de ieşire din criză al Ligii Arabe, care prevede de asemenea eliberarea manifestanţilor arestaţi.

În cursul lunii noiembrie, peste 4.300 de persoane arestate în cadrul represiunii au fost eliberate de autorităţile siriene.

Asociaţiile siriene pentru apărarea drepturilor omului şi ONU estimează că mii de persoane au fost arestate de la începutul revoltei populare la 15 martie. În total, peste 5.000 de persoane au fost ucise în timpul violenţelor, potrivit ONU.