Siria: Represiunea violentă continuă. 15 persoane au murit în urma unui atac armat cu obuze

Armata siriană a lansat, în această dimineaţă, un nou atac armat cu obuze de mortier asupra oraşului Homs. În urma bombardamentului, cel puţin 15 persoane au fost ucise. Acesta este al doilea atac armat al forţelor de ordine împotriva protestatarilor din Homs în ultimele trei zile.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 11:58
Siria: Represiunea violentă continuă. 15 persoane au murit în urma unui atac armat cu obuze

După un weekend de violenţe, săptămâna începe cu noi atacuri în Siria. Chiar dacă au avut loc proteste de susţinere în toată lumea şi mai multe ambasade siriene au fost atacate de protestatari pentru încetarea focului, represiunile continuă.

În ciuda atacurilor repetate ale forţelor armate, sirienii nu vor să se lase bătuţi. Proteste continuă în ritm de sărbătoare, dansuri şi cântece.

Potrivit grupurilor pentru drepturile omului, peste 7.000 de persoane au fost ucise de forţele de securitate siriene, din luna martie a anului trecut, când au început revoltele, şi până în prezent.

Consiliul de Securitate ONU s-a întâlnit în acest sfârşit de săptămână pentru a condamna masacrele din Siria, cele 15 state nu au ajuns la un acord , după ce Rusia şi China s-au opus sancţionării regimului condus de Bashar Al-Assad.