Siria: Rusia acuză inspectorii ONU de „părtinire”

Rusia i-a acuzat miercuri 'de părtinire' pe inspectorii ONU care au efectuat o anchetă cu privire la un atac chimic produs în Siria, anunţând că a primit din partea Damascului elemente ce susţin teza unei provocări din partea rebelilor, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
18 sept. 2013, 11:50
Siria: Rusia acuză inspectorii ONU de „părtinire”

‘Nu putem considera concluziile la care au ajuns inspectorii ONU decât concluzii politizate, părtinitoare şi unilaterale’, a declarat ministrul adjunct rus de externe Serghei Riabkov, citat de agenţii de presă din Damasc. El a adăugat că Siria a transmis ruşilor elemente pentru a sprijini teza unei provocări lansate de rebeli.

‘Fără a avea un tablou complet despre ceea ce se petrece aici, nu se pot considera concluziile la care au ajuns inspectorii ONU decât ca fiind concluzii politizate, părtinitoare şi unilaterale’, a insistat Serghei Riabkov.

Diplomatul rus, care a sosit marţi seara la Damasc, a subliniat că inspectorii au redactat raportul privind atacul din 21 august, comis în apropiere de Damasc, fără ‘a căuta elemente privind alte trei cazuri’, cerute atât de Siria, cât şi de Rusia.