Siria se aşteaptă la UN ATAC „în orice moment”: Suntem pregătiţi să RIPOSTĂM

Siria se aşteaptă la o acţiune occidentală împotriva teritoriului său "în orice moment", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor siriene de securitate pentru AFP.

31 aug. 2013, 12:06
Siria se aşteaptă la UN ATAC „în orice moment”: Suntem pregătiţi să RIPOSTĂM

„Ne aşteptăm la o agresiune în orice moment şi suntem pregătiţi să ripostăm tot în orice moment”, a subliniat acest oficial, după ce experţi ONU însărcinaţi să ancheteze acuzaţii cu privire la atacuri chimice au părăsit Siria sâmbătă dimineaţa.

Hollande: Poziţia Franţei nu s-a schimbat. Lovituri sunt posibile în Siria până miercuri

„Ne vom apăra poporul şi patria cu toate capacităţile”, a adăugat el, afirmând că „această agresiune (occidentală) nejustificată nu (va avea loc) fără o ripostă”, informează Mediafax.

„Opinia publică este împotriva” Statelor Unite şi ţărilor occidentale care vor să efectueze un atac militar împotriva Siriei, a continuat el.

NATO NU va participa la o operaţiune militară în Siria

Susţinătorii atacului străin apără „o cauză rea, care nu are nimic a face nici cu morala şi nici cu dreptul internaţional. Este vorba despre o agresiune internaţională nejustificată”, a continuat sursa citată.

Statele Unite şi Franţa se pregătesc pentru un atac limitat împotriva regimului sirian, acuzat că a ucis peste 400 de copii şi peste 1.000 de adulţi cu gaze toxice.

Citeşte şi Kerry promite că SUA nu vor „repeta” experienţa Irakului, dacă vor interveni în Siria