Sistemul de iluminat cu leduri, secretul unor facturi mai mici la energie electrică

Iluminatul public și casnic reprezintă 14% din consumul total de energie electrică din România, iar implementarea sistemului de iluminat cu leduri va conduce la facturi mai mici de energie electrică, sumele economisite putând fi investite în alte sectoare de interes, a declarat joi Maricel Popa, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului, în cadrul evenimentului "Lighting Industry Forum 2015".

RomaniaTV.net
05 mart. 2015, 09:07
Sistemul de iluminat cu leduri, secretul unor facturi mai mici la energie electrică

„Cel mai mare pericol pentru mediul înconjurător îl constituie ignorarea problemelor legate de iluminatul public. Acesta, alături de iluminatul casnic, reprezintă 14% din consumul total de energie electrică din România, iar implementarea sistemului de iluminat cu leduri va conduce la facturi mai mici de energie electrică. Înlocuirea sistemelor incandescente cu cele eficiente energetic implică însă costuri mari la momentul actual, însă aceste aspecte vor fi rezolvate cu ajutorul firmelor de profil, care au început deja să identifice soluții convenabile de înlocuire. Sumele economisite în factura de energie electrică vor putea fi investite în alte sectoare de interes”, a afirmat Maricel Popa.

Potrivit acestuia, dintr-un total de 3.100 de localități existente pe teritoriul României, numai 50% beneficiază de iluminat public.

„În prezent se lucrează la schimbarea Legii iluminatului public, iar în acest sens așteptăm propuneri și sugestii din partea tuturor factorilor implicați. Dintr-un total de 3.100 de localități existente pe teritoriul României, numai 50% beneficiază la ora actuală de iluminat public, iar acest procent trebuie să crească în viitor”, a mai spus oficialul din Ministerul Economiei.


loading...