Sistemul de termoficare din Bucureşti ar putea primi peste 170 de milioane de euro de la UE

Un număr de 19 proiecte din sectorul energetic, în valoare de 494,3 milioane de euro, vor primi finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), cel mai important dintre ele vizând sistemul de termoficare din București, potrivit unui document al Ministerului Fondurilor Europene.

08 ian. 2016, 16:58
Sistemul de termoficare din Bucureşti ar putea primi peste 170 de milioane de euro de la UE

Sistemul de termoficare din Capitală poate primi o finanțare de 176 de milioane de euro. Pentru aceste proiect, prin POIM au fost alocate 187 de milioane de euro, reprezentând bani europeni și cofinanțare de la bugetul de stat, informează Agerpres.

De asemenea, vor primi finanțare și sistemele de termoficare din alte opt orașe, valoarea acestor proiecte ridicându-se la 197,8 milioane de euro.

Alte 40,5 milioane de euro se vor duce către opt proiecte de contorizare inteligentă, 55 de milioane de euro vor fi folosite pentru sistemul de transport al gazelor, iar 25 de milioane de euro pentru transportul energiei electrice.

Documentul mai arată că, prin POIM, au fost alocate 111,5 milioane de euro pentru proiecte de producere a energiei regenerabile, însă niciun proiect nu a fost depus. Situația este similară și la capitolele „monitorizare consum în industrie”, unde nu au fost cereri de finanțare, deși s-au alocat 12,5 milioane de euro, și la „cogenerare”, unde s-au alocat 67,5 milioane de euro.