SISTEMUL ENERGETIC NAŢIONAL, în pericol din cauza grevei minerilor din Oltenia

Greva minerilor din Oltenia pune în pericol sistemul energetic național. Se va ajunge la import de energie electrică dacă minerii nu renunță la protest pentru că stocurile de cărbune sunt aproape epuizate. Specialiștii spun că în aceste condiții, ca urmare a importului, prețul energiei ar putea crește facturile. Între timp, șefii complexului Oltenia au cerut ajutorul judecătorilor pentru a opri greva.

15 ian. 2019, 16:22
SISTEMUL ENERGETIC NAŢIONAL, în pericol din cauza grevei minerilor din Oltenia

Din cauza grevei, livrările de cărbune către termocentrala Turceni s-au sistat, iar un grup al structurii energetice este oprit din lipsa materiei prime. Totodată, termocentralele de la Craiova II și Ișalnița funcționează la capacitate redusă, din cauza lipsei lignitului.

Minerii nu se dau bătuți și continuă protestul. Câțiva energeticieni au apelat la greva foamei în semn de solidaritate cu minerii și cer ca salariile să li se mărească.

Judecătorii din Tg-Jiu vor decide dacă greva este legală sau nu, și pentru că pagubele sunt uriașe în fiecare zi, șefii complexului se gândesc să ceară daune protestatarilor. 8000 de angajati ai Complexului Energetic Oltenia sunt de cinci zile în grevă nemulțumiți de salarii si conditiile de lucru.