Site-ul francez Euromillions, atacat de hackeri islamişti care au condamnat jocurile de noroc

Un grup de hackeri autointitulat Moroccan Ghosts a atacat site-ul francez al loteriei Euromillions, postând un mesaj în care jocurile de noroc erau numite "lucrări ale diavolului", cu pasaje din Coran, potrivit independent.co.uk.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 13:48
Site-ul francez Euromillions, atacat de hackeri islamişti care au condamnat jocurile de noroc

Site-ul francez al loteriei internaţionale Euromillions nu a mai fost disponibil de duminică dimineaţă şi este în curs de refacere, potrivit companiei Francaise des Jeux care gestionează derularea jocului în Franţa.

Şi alte pagini ale Francaise des Jeux au fost afectate, fără a fi însă compromise derularea jocurilor sau securitatea datelor personale ale clienţilor, potrivit companiei.

Grupul religios care a revendicat atacul, Moroccan Ghosts, are se pare la activ peste 250 de astfel de acţiuni, potrivit presei franceze.

Hackerii au postat pe pagina de start a site-ului Euromillions un mesaj în care numeau vinul şi jocurile de noroc „o impuritate”, printre „lucrările diavolului”.

„Îndepărtaţi-vă cât mai puteţi. Diavolul nu vrea decât să semene ostilitate şi ură între voi, cu ajutorul vinului şi jocurilor de noroc şi să vă deturneze de la chemarea Domnului prin rugăciune. Aveţi deci de gând să vă opriţi?”, se spunea în mesaj.

Loteria Euromillions, înfiinţată în 2004, este disponibilă în nouă ţări din Europa de Vest: Austria, Belgia, Marea Britanie, Elveţia, Franţa, Irlanda, Luxemburg, Portugalia şi Spania. Pentru următoarea extragere, de marţi, sunt în joc peste 100 de milioane de euro.