Site-urile cu filme piratate, greu de ucis. Vezi ce pot face poliţiştii împotriva acestor platforme

Portalurile care distribuie filme-pirat nu pot fi închise întrucât nu sunt înregistrate în România. Este o industrie ascunsă, în care chiar şi contractele de publicitate se încheie pe adrese de e-mail greu de identificat.

RomaniaTV.net
06 nov. 2012, 20:37
Site-urile cu filme piratate, greu de ucis. Vezi ce pot face poliţiştii împotriva acestor platforme

La sesizarea PRO TV, Consiliul Naţional al Audiovizualului a sesizat Poliţia cu privire la 42 de site-uri româneşti care difuzează conţinut, fără a avea drepturi. Printre acestea se numără vplay.ro, serialepenet.ro şi freshon.tv.

Cu toate acestea, portalurile care distribuie filme-pirat nu pot fi închise întrucât nu sunt înregistrate în România.

Cele mai multe dintre portaluri nu folosesc servere proprii pentru a difuza filmele, iar Poliţia nu are o bază legală pentru a le închide. Tot ce pot face poliţiştii împotriva acestor platforme este blocarea accesului utilizatorilor, prin blocarea adreselor de IP-uri (Internet Protocol), scrie adevarul.ro.

CNA recunoaşte că problema e delicată, iar competenţele sale sunt limitate în privinţa mediului online.

Pentru a nu intra sub incidenţa legii, cei mai mulţi administratori de site-uri cu filme nu-şi asumă „proprietatea” conţinutului, ci doar facilitează accesul la acesta. 

Reprezentanţii portalurilor au mare grijă să-şi păstreze anonimatul, majoritatea având serverele în afara României. Pe astfel de site-uri pirat, la rubrica de contact nu este disponibilă decât o adresă de e-mail.


loading...