Situaţia alimentării cu căldură va reveni la normal de miercuri dimineaţa în Militari şi Drumul Taberei

Situația alimentării cu căldură se ameliorează și va reveni la normal de miercuri dimineața pentru abonații din cartierele bucureștene Militari și Drumul Taberei, a declarat directorul general adjunct al RADET București, Marian Agiu.

RomaniaTV.net
05 ian. 2016, 18:48
Situaţia alimentării cu căldură va reveni la normal de miercuri dimineaţa în Militari şi Drumul Taberei

„Situația alimentării cu căldură se ameliorează din această seară și va reveni la normal din dimineața zilei de 6 ianuarie pentru abonații din cartierele Militari și Drumul Taberei. De către RADET București au fost întreprinse numeroase intervenții la ELCEN în perioada acestor zile pentru a ni se furniza din CET Vest parametrii solicitați”, a spus Agiu.

Citeşte şi: Prima reacţie RADET în scandalul frigului din apartamente. Ce să faci pentru a NU plăti căldura pe care nu ai primit-o

RADET București nu a avut avarii în rețeaua primară în perioada 31 decembrie 2015 — 5 ianuarie 2016.

„Faptul că abonații noștri au în apartamentele din imobilele alimentate de noi temperaturi cu 5, 6 sau 7 grade Celsius mai mici decât este normal pentru această perioadă, în care temperaturile exterioare sunt cuprinse între—2 și—10 grade Celsius, este cauzat de faptul că ELCEN ne furnizează agentul termic la parametri mai scăzuți cu 10% față de cerințele noastre în aria pe care o alimentăm din CET Vest, adică în cartierele Drumul Taberei și Militari. Menționez că RADET București nu a fost informat că în CET Vest sunt sau au fost probleme tehnice în această perioadă. Pentru a asigura cu căldură abonații noștri din dimineața zilei de 4 ianuarie am micșorat aria deservită de CET Vest, fapt ce a făcut să crească puțin temperaturile din apartamente”, a menționat Agiu, potrivit Agerpres.

RADET a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, că furnizarea încălzirii și a apei calde de consum către mai multe blocuri din sectorul 6 s-a efectuat cu dificultate, din cauza parametrilor scăzuți ai agentului termic livrat de SC Electrocentrale București (ELCEN) din CET Vest.

Zonele afectate au fost: cartierul Drumul Taberei, în perimetrul străzilor Vasile Milea, Timișoara, Sibiu, 1 Mai și Brașov, respectiv cartierul Militari, în perimetrul străzilor Iuliu Maniu, Virtuții, Veteranilor și Politehnicii.

Edilul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunţat că, începând din noaptea de marţi spre miercuri, vor fi încălzite gradual locuinţele afectate, astfel încât, miercuri dimineaţă, se va atinge nivelul de confort termic obişnuit.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că se caută o modalitate ca bucureştenii afectaţi de scăderea temperaturilor în locuinţe în urma avariei, în perioada 31 decembrie – 6 ianuarie, să aibă facturile la întreţinere reduse corespunzător.

Ministrul Victor Grigorescu a spus că RADET şi la ELCEN trebuie să colaboreze pentru furnizarea agentului termic în perioada sezonului rece, având inclusiv şedinţe comune zilnic.

RADET a anunţat luni că furnizarea încălzirii şi apei calde în mai multe blocuri din Drumul Taberei şi Militari s-a făcut cu dificultate, din cauza parametrilor scăzuţi ai agentului termic livrat de ELCEN.

Marţi seară a avut loc o întâlnire la Ministerul Energiei, între ministrul Victor Grigorescu, primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava, reprezentanţii RADET şi ELCEN.