Situaţie inimaginabilă la o şcoală din județul Ialomiţa: copiii merg la toaleta din curte în papuci, ca să nu se umfle parchetul

Publicat: Marţi, 14 Ianuarie 2020 17:51 // Actualizat: Marţi, 14 Ianuarie 2020 17:51 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Învățământului, Monica Anisie, aflată într-un control în mai multe școli din județul Ialomița a descoperit probleme la care nici nu s-ar fi gândit.

Ministrul Învățământului, Monica Anisie, a mers într-un control în județul Ialomița la școlile unde toaleta încă se află în curte și unde sunt probleme cu încălzirea, dar pe lângă aceste probleme, a fost martora unui episod de-a dreptul șocant, conform Digi24.

Pe lângă țipetele care se auzeau din clasă exact la trecerea delegației ministrului prin fața clasei, Monica Anisie a descoperit și o clasă în care toți copiii erau încălțați cu papuci. Întrebată de ce copiii au papuci în picioare, învățătoarea a spus că dacă intră cu încălțămintea de stradă, parchetul se udă și apoi se umflă.

La observația ministrului că învățătoarea avea totuși încălțămimtea de stradă în picioare, aceasta a spus că este cadru didactic, ca apoi să admită că ar fi trebuit să se conformeze și ea regulii.

Copiii au mai spus și că învățătoarea îi pedepsește frecvent, uneori chiar aplicându-le pedepse fizice, dar dascălul a negat vehement acuzația.

”Aceste vizite au scopul de a identifica problemele reale cu care se confruntă elevii şi profesorii, dar şi de a vedea care este stadiul lucrărilor din aceste unităţi de invăţământ pentru renovarea/amenajarea toaletelor. Toate cele trei unităţi de învăţământ au fost incluse în diferite programe de reabilitare, însă primarii nu au reuşit să modernizeze clădirile respective şi să asigure condiţii decente pentru elevi şi profesori”, a transmis MInisterul Educaţiei, printr-un comunicat remis News.ro.

Ministrul a constat că toaletele sunt  amenajate în curtea unităţilor de învăţământ, iar elevii sunt nevoiţi să meargă prin frig, noroi şi nesupravegheaţi până acolo.

De asemenea, la cele două grădiniţe verificate, nu există pază la intrare, în condiţiile în care autorităţile publice locale sunt responsabile să asigure siguranţa în unităţile de învăţământ pe care le administrează.

O altă problemă identificată a fost cea legată de asigurarea încălzirii în sălile de clasă. ”Aşa cum am anunţat, sunt hotărătă să îmi mut «biroul» în teritoriu. Voi petrece cel mai mult timp printre colegii profesori şi elevi. Cadrele didactice trebuie să fie consiliate pentru asigurarea actului educaţional de calitate. Trebuie să ne ajutăm colegii, nu să îi punem la zid. Totodată, trebuie asigurate condiţii optime pentru elevi. Voi trimite tuturor primarilor o scrisoare deschisă prin care le voi solicita să investească în educaţie, deoarece finanţarea corespunzătoare a educaţiei trebuie să fie un efort comun între stat şi autorităţile administraţiei publice locale. Fac un apel public către toţi primarii din România să citească atent art.105 din Legea nr.1/2011 şi să asigure finanţare corespunzătoare în bugetele pe 2020. Am constatat cu tristeţe că, de la adoptarea Legii nr.1/2011, unele autorităţile publice locale au alocat puţin spre deloc bani pentru educaţie, deşi aveau o obligaţie legală şi morală în acest sens. O şcoală bună înseamnă o comunitate consolidată! Investiţia în grădiniţe, şcoli şi licee înseamnă investiţia în comunitatea locală unde ele funcţionează", a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

În cadrul vizitei, Monica Anisie s-a întâlnit şi cu primarii celor două comune - Grigore Tudor - comuna Axintele şi Gabriel Stoica - comuna Sălcioara. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
abuz ministerul invatamantului Monica Anisie şcoală toaleta in curte
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7792
RON
19 Jan
noapte -1 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H