Situaţia CNA, discutată marţi de conducerea celor două Camere

Birourile permanente reunite au amânat pentru săptămâna viitoare luarea unei decizii în privinţa membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului, propunerea din partea Camerei Deputaţilor pentru cel de-al patrulea mandat de membru al CNA nefiind încă formulată.

24 nov. 2014, 14:53
Situaţia CNA, discutată marţi de conducerea celor două Camere

‘Ne vom întâlni şi săptămâna viitoare şi am vorbit numai despre (…) CNA, singura propunere nu a venit de la PSD. Nu a fost făcută nominalizarea (…) şi a rămas ca deciziile să se ia săptămâna viitoare, luni, pentru această problemă’, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu.

CNA are, din luna noiembrie, şapte membri din totalul de 11. Recent şi-au încheiat mandatele Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea.

Potrivit legislaţiei audiovizuale, şedinţele CNA pot avea loc cu minimum opt din cei 11 membri ai acestui organism.

Candidaţii propuşi de cei în drept pentru ocuparea locurilor vacante din CNA sunt: Narcisa Iorga, din partea preşedintelui Traian Băsescu, Gabriel Tufeanu şi Radu Călin Cristea, din partea Guvernului. Camera Deputaţilor nu a formulat încă o propunere pentru cel de-al patrulea mandat de membru CNA.

La CNA nu poate fi întrunit cvorumul necesar pentru luarea deciziilor din cauză că mandatele unor membri au expirat, relatează Agerpres.

S-a constat că avem o situaţie cu totul specială în ceea ce priveşte CNA şi Consiliul de administraţie la Radio. Biroul permanent i-a solicitat preşedintelui Senatului să ia legătura cu preşedintele Camerei Deputaţilor să organizeze mâine un Birou permanent reunit probabil dimineaţă, la 9,30 sau 10,00, pentru a se lua în discuţie demararea procedurilor necesare numirilor menţionate, dat fiind faptul că aceste proceduri ţin de camerele reunite, de comisiile reunite de cultură şi aşa mai departe’, a spus Cristian Dumitrescu la finalul şedinţei Biroului permanent.

CNA are din noiembrie numai şapte membri din 11. Recent şi-au încheiat mandatele Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea.

Potrivit legislaţiei audiovizuale, şedinţele CNA pot avea loc cu minimum opt din cei 11 membri ai acestui organism.

Candidaţii propuşi de cei în drept pentru ocuparea locurilor vacante din CNA sunt: Narcisa Iorga, din partea preşedintelui Traian Băsescu, şi Gabriel Tufeanu şi Radu Călin Cristea, din partea Guvernului. Propunerea din partea Camerei Deputaţilor pentru cel de-al patrulea mandat de membru CNA nu a fost încă formulată.