Situaţia de la Hidroelectrică, discutată în şedinta CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a avut pe ordinea de zi de joi, pe lângă nivelul de alertă teroristă, şi situaţia juridică şi economică a Hidroelectrica.

RomaniaTV.net
19 iul. 2012, 16:38
Situaţia de la Hidroelectrică, discutată în şedinta CSAT

„Se anticipează că, în cursul săptămânii 16-22 iulie 2012, vor fi denunţate contracte şi cu alte societăţi comerciale. În acest mod, se va putea intra în legalitate în privinţa procedeelor utilizate de Hidroelectrica pentru comercializarea energiei electrice pe piaţa concurenţială, prin OPCOM, conform obiectivelor asumate faţă de Comisia Europeană şi de Instituţiile Financiare Internaţionale”, se arată în comunicatul CSAT.

De asemenea, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a afirmat că nu are în vedere şi nu va fi promovată nicio acţiune de înstrăinare a unor active dedicate Sistemului Energetic Naţional, niciun mecanism de scădere a capacităţilor de producţie a energiei electrice şi niciun mecanism de vânzare a acţiunilor deţinute de statul român la Hidroelectrica, decât în condiţiile asumate cu instituţiile financiare internaţionale.

România TV a anunţat că Hidroelectrica a solicitat ANRE scumpirea electricităţii cu 50% de la 1 iulie. Din data de 1 august, Hidroelectrica va institui clauza de forţă majoră din cauza secetei.