Situația de la Spitalul din Piatra Neamț. 11 paturi de Terapie Intensivă urmează să fie operaționalizate

Ministrul Sănătății a anunțat că 11 paturi de Terapie Intensivă vor fi operaționalizate luni spre marți. De asemenea, în Unitatea Primiri Urgențe vor mai fi încă două paturi pentru preluarea pacienților, dacă situația o impune.

RomaniaTV.net
16 nov. 2020, 13:11
Situația de la Spitalul din Piatra Neamț. 11 paturi de Terapie Intensivă urmează să fie operaționalizate
Spitalul din Piatra Neamţ angajează manager

Situația de la Spitalul din Piatra Neamț. Nelu Tătaru a discutat cu managerul spitalului din Piatra Neamț despre situația din cadrul instituției. Conform acestuia, 11 paturi de Terapie Intensivă vor fi operaționalizate luni spre marți. În Unitatea Primiri Urgențe sunt pregătite alte două paturi, dacă situația se agravează.

Citește și: Ludovic Orban: „O să existe un plan de conformare. Am discutat despre posibilitatea decontării acestor cheltuieli din bani europeni”

”Chiar dimineaţă am discutat cu managerul de la Piatra Neamţ. Astăzi operaţionalizează terapia intensivă de la etajul 3, de unde sâmbătă au mutat către etajul 2. L-am întrebat şi de necesar. Au în acest moment toate dotările pentru 11 paturi de terapie intensivă care vor fi operaţionalizate în această seară sau mâine dimineaţă. În UPU au pregătite două paturi de terapie intensivă, dacă ei se agravează”, a afirmat luni Nelu Tătaru.

De asemenea, Nelu Tătaru a precizat că există două anchete în curs, cea a Parchetului General şi o anchetă a ISU.

”Sunt două anchete la Piatra Neamţ, ancheta Parchetului General şi o anchetă a ISU. Aşteptăm acele rezultate. Noi aşteptăm rezultatele anchetei. Eu cel puţin, personal, când am fost sâmbătă seara la Piatra Neamţ nu am putut intra nicăieri. Erau toate sigilate, ca să putem face o evaluare sau să trimitem un corp de control al nostru să evalueze”.

Situația de la Spitalul din Piatra Neamț. Ce se întâmplă cu managerul SJU Piatra Neamţ

În ceea ce privește demiterea din funcție a managerului SJU Piatra Neamț, Nelu Tătaru suține că Ministerul Sănătății nu mai face aceste demiteri, conform Legislației în vigoare.

”Cum ştiţi legislaţia nu ne mai permite nouă ca Minister al Sănătăţii să facem acele demiteri” ,a declarat Ministrul Sănătății.

„Încă de la aprobarea legii 55 au revenit la autorităţile locale. Putem un control, o evaluare. Am solicitat să facem această evaluare. În evaluarea noastră trebuie să avem şi un om de la Consiliul Judeţean, o persoană desemnată care să meargă în acest corp de control”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

„Noi putem face propuneri. Ţine de cei de la Consiliul Judeţean ca spitalul să pună în practică”, a adăugat el.