Situaţia epidemiologică din şcoli. Sorin Cîmpeanu: Facem apel pentru efectuarea triajului epidemiologic cât se poate de responsabil

Sorin Cîmpeanu a vorbit, joi seară, la România Tv că despre situaţia epidemiologică din şcoli. Potrivit ministrului Educaţie, numărul de infectări cu virusul SARS-COV-2 în rândul elevilor înseamnă 1 la 10.000.

11 feb. 2021, 19:27
Situaţia epidemiologică din şcoli. Sorin Cîmpeanu: Facem apel pentru efectuarea triajului epidemiologic cât se poate de responsabil

Situaţia epidemiologică din şcoli. Sorin Cîmpeanu a declarat că profesorii sau elevii care au fost confirmaţi cu virusul SARS-COV-2 în perioada 8 februarie-11 februarie nu s-au infectat în şcoală, ci în timpul vacanţei.

Situaţia epidemiologică din şcoli. Sorin Cîmpeanu: 1 din 10.000 de elevi, infectaţi cu covid

„Numărul de infectari in randul elevilor inseamna 1 la 10.000, mult mai putin decat rata de infectare. Sunt 8 judete in care nu am avut niciun elev infectat. Tot ce avem in acest moment infectat, fie ca e elev sau profesor, s-au infectat in vacanta. De acum înainte putem vorbi despre infectarea in scoala. Aceste infectari sunt din vacanta.

Riscul poate fi diminuat. Asta nu inseamna ca nu facem inca o data un apel pentru efectuarea triajului epidemiologic cat se poate de responsabil. Elevii care au cele mai mici semne de infectare trebuie sa stea acasa. Daca sunt simptome de orice fel, elevii nu trebuie sa fie trimisi la şcoală, nu vor primi absente”, a declarat Sorin Cîmpeanu la România Tv.

Referitor la testarea elevilor în şcoli, ministrul Educaţiei a făcut următoarea precizare: „Acele teste rapide au ajuns la DSP, este vorba despre un milion. În scoli testele trebuie sa ajunga in masura in care exista cabinete medicale si personal medical. Daca nu exista personal medical nu are cine sa aplice testele”.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: De la jumătatea lui februarie, personalul din învăţământ va avea prioritate sistemică la vaccinare. De la reluarea cursurilor, nu a existat niciun caz de elev cu simptome

Reamintim că Ministerul Educaţiei a publicat, joi seară, date despre situaţia epidemiologică din şcoli. Potrivit MEC, în perioada 8 februarie – 11 februarie 2021 au fost confirmaţi 244 de elevi cu virusul SARS-COV-2.

Potrivit Ministerului Educaţiei, există 8 județe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor. Este vorba despre Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea.

„Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.

Numărul mediu al cazurilor confirmate/județ

1. Nr. elevi confirmați în perioada 8-11 februarie: 244

2. Nr. clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie : 171

3. Nr. angajați confirmați în perioada 8-11 februarie: 329

Subliniem încă o data că în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanță majora triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu si anunțarea medicului de familie”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: Dacă părintele refuză testarea anti-COVID, elevul va avea restricţionată pentru 14 zile participarea fizică în colectivitate