Firea şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte PSD şi a pierdut şefia PSD Ilfov, dar rămâne cu sprijin politic

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunţat luni, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că demisionează din funcţia de vicepreşedinte naţional al partidului. Gestul Gabrielei Firea vine după ce anterior şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti, iar CEx-ul a decis dizolvarea organizaţiei PSD Ilfov, pe care Firea o conducea. Totuşi, Firea a scăpat de excluderea din partid şi de retragerea sprijinului politic. În locul Gabrielei Firea, în funcţia de vicepreşedinte al PSD a fost votată Rodica Nassar, preşedintele PSD Sector 2.

RomaniaTV.net
19 nov. 2018, 14:46
Firea şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte PSD şi a pierdut şefia PSD Ilfov, dar rămâne cu sprijin politic

UPDATE: Preşedintele PSD a declarat, luni seara, după şedinţa Comitetului Executiv care a durat aproximativ 7 ore, că este inadmisibil ce s-a întâmplat la PSD Ilfov şi că în CEx s-a discutat ca disputele fără fundamente reale să înceteze. Dragnea a anunţat şi desemnerea lui Mihai Fifor ca preşedinte interimar al Consiliului Naţional al partidului, iar Codrin Ştefănescu a redobândit funcţia de secretar general adjunct al PSD.

Dragnea a spus că are speranţa că Mihai Fifor va organiza foarte rapid departamentele partidului, care vor fi în oglindă cu fiecare minister.

”S-a discutat foarte mult despre situaţia de la Ilfov, pentru că acolo s-a întâmplat eva de neimaginat – toţi parlamentarii PSD şi-au dat demisia în bloc. Doamna Firea a spus că nu a ştiut de asta. Parlamentarii respectivi au relatat că nu intenţionau acest lucru, dar că li s-a cerut să demisioneze”, a mai declarat Dragnea.

Liviu Dragnea a spus că despre situaţia de la PSD Bucureşti a trebuit să se discute după demisia Gabrielei Firea.

El a precizat că s-a propus să i se retragă sprijin politic pentru Gabriela Firea din funcţia de vicepreşedinte, dar că el nu a supus la vot, însă ulterios Firea a anunţat că doreşte să-şi dea demisia şi din această funcţie.

”Am discutat ca aceste dispute fără fundamente reale, serioase să înceteze. (…) Eu în continuare sper ca ceea ce s-a spus în interior aceste şedinţe să fie lucruri spuse cu bună credinţă şi cu sinceritate. De asemenea, îmi doresc foarte mult ca anumite zvonuri pe care le-am auzit în presă – să pună alţi parlamentari să semneze nişte demisii în alb – să fie pure speculaţii”, a mai spus liderul PSD.


UPDATE: Gabriela Firea a demisionat din funcția de vicepreședinte PSD, după ce renunțase la funcția de președinte interimar al PSD București, iar CEX-ul partidului decisese dizolvarea filialei PSD Ilfov, condusă tot de primarul general al Capitalei.

Firea consideră că totul face parte din planul de răzbunare al lui Liviu Dragnea. „E o decizie solidară cu colegii mei din București și din Ilfov care se consideră nedreptățiți. Mi s-a reproșat că sunt vinovată pentru că toți parlamentarii PSD din Ilfov și-au dat demisia și eu nu i-am oprit. Nu aveam cum, pentru că erau chemați în fiecare zi la sediul central și erau obligați să dea declarații împotriva mea. S-a supus la vot și s-a obținut majoritate pentru dizolvarea conducerii PSD Ilfov. Nu puteam să rămân vicepreședinte, iar colegii mei să nu mai fie în BPN. E o răzbunare a domnului Dragnea, nu mi se mare normal. Am demonstrat că nu funcția îl face pe om. Eu nu am cerut funcții, când am intrat în PSD. Am închis un capitol din viața mea. Sunt simplu membru, sub nicio formă nu îmi dau demisia din PSD, nici nu se pune problema. Nu mă leg cu lanțul de funcțiile din PSD.”, a spus Gabriela Firea.

„E regretabil, am lucrat împreună cu mulţi colegi, acum au fost puşi în situaţia de a vota împotriva mea, sunt convinsă că nu le-a fost uşor. Am văzut tristeţe în ochii multora. Au fost câţiva colegi (care au fost de partea sa – n.r.): domnul Stănescu, domnul Ciolacu, domnul Tudose, domnul Negoiţă… au fost câţiva colegi care s-au abţinut sau au fost împotrivă. Dar e mai puţin important, majoritatea covârşitoare a fost pentru ceea ce era previzibil”, a declarat Gabriela Firea după CEx.

 

„Tot ceea ce am afirmat susţin în continuare cu tărie. Este greu să pierzi ceea ce ai câştigat ca funcţie politică, dar ar fi mult mai greu să înşel încrederea oamenilor. Dacă doar ne împăunăm că avem funcţii politice şi ele nu sunt traduse în rezultate, cred că e superfluu”, a mai afirmat Firea


UPDATE: Primarul Sectorului 6 din București, Gabriel Mutu, a fost votat, în ședința CExN al PSD care se desfășoară la această oră în Parlament, preşedinte interimar al organizației social-democrate din Capitală.

Discuțiile din CExN vin după ce Gabriela Firea a demisionat, înaintea ședinței, din funcția de președinte interimar PSD București, spunând că și statutul ar trebui amendat deoarece nu este normal ca un interimat să fie asigurat timp de doi ani.

De asemenea, primarul Capitalei i-a dat președintelui PSD, Liviu Dragnea, trei foi scrise de mână în care își anunță demisia și își motivează gestul prin faptul că formațiunea a abandonat proiectele mari ale Capitalei, cum ar fi Centura ocolitoare, metroul sau ELCEN.

„Consider că programul politic și administrativ, cu sprijinul căruia atât eu, cât și PSD, am câștigat alegerile locale din București în anul 2016, a fost abandonat. O serie de autorități centrale au blocat sau întârziat proiectele mari ale Capitalei: Centura ocolitoare, ELCEN, metrou”, a scris aceasta.

UPDATE: Gabriela Firea, primarul Capitalei, rămâne membru PSD, în urma şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD. Singura funcţie pe care aceasta o pierde este cea de preşedinte PSD Ilfov, după ce anterior şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti.

Liviu Dragnea s-a opus excluderii sau retragerii sprijinului politic pentru Gabriela Firea, în ciuda faptului că secretarul general Codrin Ştefănescu a propus demiterea acesteia din funcţia de vicepreşedinte naţional şi retragerea sprijinului politic.

Gabriela Firea şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte interimar PSD Bucureşti

Potrivit surselor citate de România TV, social-democraţii ar vrea să o înlăture pe Gabriela Firea din fruntea organizaţiei judeţene PSD Ilfov, dar şi din funcţia de vicepreședinte al PSD. 

Sursele citate de România TV au precizat că i-au fost făcute reproşuri dure Gabrielei Firea. 

„A făcut declaratii publice anti PSD! A forţat parlamentarii de Ilfov să demisioneze. Este fără precedent în istoria PSD ce a făcut Gabriela Firea! Trebuie să i se retragă funcţia de vicepreşedinte al PSD ! Trebuie să fie suspendată din funcţia de preşedinte al PSD Ilfov şi să alegem aici o conducere interimară!”, a propus Codrin Ştefănescu, noul secretar general al PSD, după excluderea lui Marian Neacşu.

Vă reamintim că Gabriela Firea şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte interimar PSD Bucureşti luni dimineaţă, înainte de şedinţa CEx PSD.

„Mi-am depus demisia din funcţia de preşedinte interimar PSD Bucureşti, ca o formă de protest faţă de dl Dragnea. Este o formă de protest a mea pentru faptul că de doi ani de zile domnul Dragnea a blocat alegerile la această organizaţie şi la alte câteva din ţară, probabil pentru a fi vulnerabili”, a declarat, luni, Gabriela Firea, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD. 

 

Ea l-a acuzat pe Liviu Dragnea că nu i-a susţinut proiectele pentru Bucureşti şi că a menţinut interimatul la funcţia de preşedinte PSD Bucureşti timp de doi ani, ceea ce este inacceptabil.