Situaţie aberantă în Codul Penal: Hacker condamnat la 25 de ani de închisoare, iar un interlop periculos a primit doar trei ani

Un tânăr a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru fraudă informatică, în condiţiile în care sentinţa principală a fost de doar un an, iar restul de 24 de ani reprezintă sporuri de pedeapsă. Asta în timp ce un interlop periculos, care şi-a împuşcat o rudă şi a incendiat o prostituată a primit doar 3 ani.

RomaniaTV.net
21 apr. 2017, 09:47
Situaţie aberantă în Codul Penal: Hacker condamnat la 25 de ani de închisoare, iar un interlop periculos a primit doar trei ani

Tânărul de 25 de ani a fost trimis în judecată într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT. A fost acuzat de mai multe fapte şi a primit pedeapsă pentru fiecare dintre ele. Astfel, acesta a primit opt luni de închisoare pentru constituire de grup infracţional, un an pentru spălare de bani şi câte şase luni pentru faptele de complicitate la fraudă informatică. Este însă acuzat de 140 de astfel de fapte. Astfel, pedeapsa cumulată la care s-au adăugat sporurile prevăzute de Codul Penal a ajuns la 25 de ani de închisoare, 7 luni şi 7 zile.

Şocant este că după acelaşi Cod Penal, cei care comit infracţiuni cu violenţă primesc pedepse mai blânde. Este cazul unui bărbat din Suceava care a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a împuşcat pe cineva în faţa unui bar.