Situaţie absurdă în ancheta morţii manechinului lui Botezatu. Medicul legist, acuzat că ar fi distrus probe importante

Val de nereguli şi bâlbe ale autorităţilor în dosarul morţii lui Constantin Toma, supranumit ”manechinul lui Bote”.

18 ian. 2019, 12:33
Situaţie absurdă în ancheta morţii manechinului lui Botezatu. Medicul legist, acuzat că ar fi distrus probe importante

La aproape 3 luni de la momentul în care modelul Constantin „Coco” Toma a fost găsit mort în propria locuinţă, cadavrul acestuia se află încă la morgă iar autorităţile îşi dau cu stângul în dreptul, scrie stirilekanald.ro.

Familia şi avocaţii familiei băiatului nu au obţinut raportul necropsiei, deşi acesta este finalizat. Nici raportul toxicologic nu a venit de la INML Bucureşti. Motivul invocat de directorul SML Prahova este unul incredibil: Vasile Drăghici a declarat pentru ziarulincomod.ro că raportul nu poate fi eliberat pentru că… poliţia nu a achitat taxa aferentă. De cealaltă parte, Poliţia Prahova invocă faptul că nu a plătit factura. Practic, un cerc vicios.

Citeşte şi Constantin Toma, modelul lui Cătălin Botezatu, se află tot la morgă la două luni de la moartea violentă

„În urma apariţiei spaţiului public a informaţiei potrivit căreia IJP Prahova nu a plătit factua reprezentând contravaloarea necropsiei într-un dosar penal, facem precizarea că IJP Prahova nu a primit această factură conform procedurii”.

Un lucru şi mai grav este că medicul legist ar fi ars hainele băiatului, distrugând practic unele probe. Familia a făcut o plângere penală pe numele medicului, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti începând urmărirea penală în REM în acest caz.

Distrugerea hainelor ar fi fost făcută fără acordul procurorului de caz. Acestea ar fi constituit probe concludente, mai ales că există în acest caz suspiciunea de omor. În cazul bărbaţilor spânzuraţi intervine o reacţie naturală a organismului care se materializează printr-o eliberare de fluide. Toma a fost găsit mort pe 28 octombrie 2018, însă nimeni nu l-a văzut spânzurat, cu excepţia a doi martori care susţin că au tăiat cablul electric de care era legată victima.