Situaţie absurdă la RCA! Şoferii riscă o amendă uriaşă dacă nu au poliţele pe hârtie

Deşi tehnologia este într-o continuă dezvoltare, iar cele mai multe instituţii ale statului şi-au mutat birocraţia în mediul online, există totuşi unele instituţii care nu fac excepţie de la tradiţie. În domeniul polițelor RCA șoferii sunt amendați dacă nu prezintă în original pe hârtie polița RCA.

RomaniaTV.net
10 aug. 2020, 10:31
Situaţie absurdă la RCA! Şoferii riscă o amendă uriaşă dacă nu au poliţele pe hârtie

Asociația Utilizatorilor de Servicii Financiare a cerut conducerii ASF să elimine această aberație mai ales că șoferii sunt amendați între 1.000 și 2.000 de lei și rămân și fără certificatul de înmatriculare chiar dacă au plătit online asigurarea de răspundere civila, scrie Digi24.

Alin Iacob, președintele Asociației Utilizatorilor de Servicii Financiare, a explicat la Digi24 că este nevoie de un proces amplu de modificare în domeniul polițelor RCA, dar că cea privind amendarea șoferilor care nu prezintă pe hârtie polița este cea mai urgentă problemă.

Citeşte şi: COD RUTIER 2020. S-a clătit cu apă de gură Listerine şi a rămas fără permis. Cazul unui orădean face înconjurul reţelelor

„O asemenea cerință aberantă afectează mii de șoferi. Vorbim de o situație în plină pandemie. Prezentarea documentelor către polițiștii rutieri reprezintă și un posibil risc de infectare. Trebuie să renunțăm la pix și hârtie cel puțin pentru cei care își permit asta”, a spus Alin Iacob.

Potrivit unui răspuns ASF pentru Digi24, venit în urmă cu puțin timp, situația se va rezolva: „Autoritatea de Supraveghere Financiară a făcut deja demersurile necesare pentru modificarea normei iar în 10 zile forma finală va fi aprobată de către Consiliul A.S.F.”.