Situație alarmantă în București! Cocaină, ecstasy și ketamină găsite în apa reziduală

Situație de criză în Capitală, după ce mai multe teste au demonstrat faptul că apa reziduală este plină de droguri. Cum au ajuns acolo substanțele interzise și ce declarații a facut Agenția Națională Antidrog aflați în acest articol.

04 mart. 2024, 14:10
Situație alarmantă în București! Cocaină, ecstasy și ketamină găsite în apa reziduală
Situație alarmantă în București! Cocaină, ecstasy și ketamină găsite în apa reziduală

Un eveniment alarmant a captat atenția autorităților din București recent. Analizele efectuate în peste 100 de orașe europene au dezvăluit prezența unor substanțe periculoase în apa reziduală din Capitală.

Citește și:Vești proaste pentru persoanele care stau la bloc! Ce amenzi riscă românii gălăgioși

Această descoperire a stârnit discuții aprinse în mediul public, deoarece expunerea oamenilor la aceste substanțe prezintă un risc semnificativ.

Rezultatele testelor chimice au confirmat existența drogurilor interzise în apa din București. Aceste teste, realizate în mai multe orașe europene, au ca scop identificarea obiceiurilor de consum de substanțe interzise în fiecare oraș important din Europa. Mai exact, substanțele descoperite în apa din București sunt cele mai frecvente în consumul locuitorilor.

Concret, analizele au detectat prezența cocainei, ecstasy-ului și ketaminei, substanțe cu risc ridicat, similare cu cele găsite în majoritatea orașelor europene în cadrul acelorași cercetări.

„Anul trecut, Agenția Națională Antidrog a implementat pentru prima dată studiul privind analiza drogurilor în ape uzate la nivelul municipiului București, aceasta reprezentând componenta României la studiul european care se aplică în peste 100 de orașe europene. Studiul constă în prelevarea de probe de apă uzată, mulțumesc Apa Nova pentru sprijinul acordat. Timp de o săptămână, în fiecare dimineață, la aceeași oră, s-au recoltat aceste probe și au fost analizate, cu sprijinul specialiștilor de la Universitatea din Anvers, în vederea depistării de metaboliți de droguri. Această metodă permite estimarea cantităților de droguri consumate de populația deservită de respectiva stație de epurare”, a declarat directoarea Agenției Naționale Antidrog, Ramona Dabija, la antena3.ro.

O nouă serie de rezultate va apărea curând, conform directoarei Agenției Naționale Antidrog, când se va efectua un alt studiu european.

Rezultatele vor fi importante pentru concluziile țării noastre, cu privire la pericolele la care sunt expuși oamenii și ce măsuri pot fi luate în acest sens.

Citește și: Diana Șoșoacă, înrudită cu cea mai frumoasă femeie din România. Ce legătură există între senatoare și principesa Martha Bibescu