Situaţie alarmantă la Spitalul Judeţean Galaţi. Aproape 100 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus

Focar de coronavirus la Spitalul Judeţean "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, unde 95 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, în judeţul Galaţi au fost confirmate 53 de noi cazuri de infectare.

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 09:28

Conform autorităţilor gălăţene, este vorba despre cadre medicale: medici, asistente şi infirmiere, dar şi despre personal auxiliar. Cele mai multe cazuri sunt la Medicină Internă, Cardiologie şi Chirurgie.

Citeşte şi: Nelu Tătaru trimite Corpul de Control la Spitalul Judeţean Galaţi

În judeţul Galaţi, în ultimele 24 de ore au fost raportate 53 de cazuri noi de infecţie cu coronavirus, dar şi o persoană decedată. În total au fost raportate 1.365 de cazuri de coronavirus de la debutul pandemiei, dintre care 871 s-au vindecat iar 107 bolnavi au decedat.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut, luni, o vizită la Spitalul Judeţean Galaţi, unde erau 83 de cadre medicale infectate cu Covid-19, şi a anunţat că autorităţile nu iau în calcul închiderea unităţii spitaliceşti.

Ministrul a precizat, însă, că situaţia este monitorizată şi evaluată periodic.

La Spitalul Judeţean a fost montată o unitate mobilă de Terapie Intensivă, trimisă de Ministerul Sănătăţii, pentru persoanele bolnave de coronavirus, aflate în stare gravă. Aceasta a fost amplasată la intrarea în Morga spitalului.