Situaţie catastrofală la ATI, în continuare nu mai niciun loc liber. Paturile din rezerva operaţională se ocupă rapid, din cauza numărului mare de infectări

În data de 6 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1486 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

06 oct. 2021, 13:34
Situaţie catastrofală la ATI, în continuare nu mai niciun loc liber. Paturile din rezerva operaţională se ocupă rapid, din cauza numărului mare de infectări

În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 123 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților la Terapie Intensivă depășește capacitatea secțiilor principale.

1513 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. Marţi erau ocupate 1480 de paturi, adică cu 33 mai puţine decât miercuri.

Citeşte şi Niciun pat liber la ATI, pentru bolnavii de Covid. S-a trecut deja la folosirea celor din rezerva operaţională

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi la Terapie Intensivă, care vor fi disponibile în zilele următoare, transmite Ministerul Sănătăţii.

„Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, a transmis ministerul.

Citeşte şi BILANŢ VACCINARE 5 OCTOMBRIE 2021: Peste 60.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore