Situaţie critică. Cel mai mare spital din Oltenia, fără autorizaţie ISU: Nu a avut niciodată. Putem arde oricând ca şobolanii

După tragedia cumplită de la spitalul din Piatra Neamţ, unde 11 persoane şi-au pierdut viaţa, autorităţile fac controale drastice la spitalele din România.

17 nov. 2020, 10:14
Situaţie critică. Cel mai mare spital din Oltenia, fără autorizaţie ISU: Nu a avut niciodată. Putem arde oricând ca şobolanii

Situaţie critică. Potrivit datelor făcute publice de ISU Dolj, există mai mult spitale din judeţ care nu au autorizaţii de securitate la incendiu. Cele mai grave probleme le are chiar Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Unitatea medicală ce are zece etaje, inclusiv secţie ATI COVID prezintă un pericol major.

Situaţie critică. Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova nu a avut niciodată autorizaţie ISU

Spitalul inaugurat în anul 1971, nu doar că funcţionează cu o instalaţie electrică veche, dar nici măcar nu se poate interveni pentru că structura clădirii nu permite acest lucru.

„Acest spital, când a fost construit, nu avea în dotare aparatura care există acum. Acum totul este electric, nimic nu mai este manual aşa cum era pe vremuri. Nu trebuie să fii specialist ca să înţelegi că fiecare clipă petrecută în această clădire reprezintă un imens pericol. Putem oricând să ardem ca şobolanii şi nimeni, dar nimeni nu face nimic”, a declarat un medic de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru Adevărul.

Ce spune ISU Dolj despre Spitalul Judeţean din Craoiva

„Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova are în folosinţă 7 corpuri de clădire, pentru care au fost emise două autorizaţii de securitate la incendiu pentru două corpuri de clădire, trei avize de securitate la incendiu pentru trei corpuri de clădire. Un corp de clădire nu necesită aviz/autorizaţie de securitate la incendiu. Clădirea S+P+10 nu este autorizată din punct de vedere al securităţii la incendiu, aceasta suferind de la punerea în funcţiune până în prezent modificări structurale şi nestructurale care au presupus obţinerea de avize de securitate la incendiu, aceasta fiind sancţionată contravenţional conform prevederilor legale în vigoare”, precizează ISU Dolj, într-un răspuns oficial la solicitarea presei.

Ce s-a întâmplat cu adevărat la Spitalul Piatra Neamţ

Se pare că anchetatorii sunt la un pas de a afla cum s-a petrecut tragedia de la secţia ATI Piatra Neamţ, unde 11 persoane şi-au pierdut viaţa. Potrivit cursului anchete se pare că xistă o primă concluzie cu privire la cauza tragediei.

Astfel, anchetatorii sunt de părere că motivul pentru care acest incendiu a izbucnit  ar fi un prelungitor cu triplu, nu ejectomatul, așa cum s-a spus. Erau puse pe jos cabluri, prelungitoare de calitate îndoielnică, care nu aveau ce căuta acolo. Un astfel de cablu probabil s-a supraîncălzit.

Citeşte şi: Marşul tăcerii la Piatra Neamţ. Oamenii au protestat în linişte