Situaţie critică în Arad, aproape toate paturile COVID sunt ocupate! Se cere detaşarea medicilor din alte judeţe

Conducerea DSP Arad a trimis o solicitare către Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției pentru detașare de personal medical din județele învecinate către spitalele COVID din Arad. Mai multe instituții medicale din oraș se înfruntă cu deficit de personal, conform Agerpres.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 07:32
Situaţie critică în Arad, aproape toate paturile COVID sunt ocupate! Se cere detaşarea medicilor din alte judeţe

„În urma analizei pe care am efectuat-o, am constatat că avem nevoie de cadre medicale superioare şi medii. Este vorba de medici de ATI, pneumologi, medici de interne şi infecţionişti. Ar fi nevoie şi de aproximativ 30 de asistenţi medicali pentru a acoperi deficitul la nivelul judeţului. Drept urmare, am trimis o adresă către CNCCI, prin care solicităm personal din judeţele învecinate, dacă au cadre medicale disponibile. Solicităm detaşare din aceste judeţe în spitalele Aradului”, a declarat marţi, pentru Agerpres, şeful DSP Arad, Horea Timiş.

Acesta susține că, în parerel, Spitalul Clinic Județean de Urgență a început demersuri pentru angajări temporare, exact cum s-a întâmplat în primăvară, la începutul pandemiei COVID.

Conform șefului DSP, în ultimele zile, aproape toate paturile de la SCJU Arad şi de la celelalte spitale suport COVID-19 au fost ocupate.

„Avem o creştere constantă de 100 de pacienţi pe zi, iar dacă se menţine, e clar că avem nevoie de mai multe paturi COVID-19. La Spitalul Orăşenesc Ineu, capacitatea va creşte cu 20 de paturi, de la 60 la 80, ceea ce înseamnă detaşare de personal de la Sebiş”, a precizat Timiş.

De asemenea, acesta susține că „aproape 80 de pacienţi asimptomatici sunt în aşteptare pentru evaluare medicală în judeţ”.