Situaţie critică în morgile spitalelor din Italia. Sicrie abandonate, adeverinţe de înhumare false şi igienă precară, descoperite de autorităţi!

Nereguli grave au fost descoperite în margile spitalelor din Italia. Autorităţile au descoperit în urma unei campanii naţionale de inspecţie sicrie abandonate, lipsă de igienă şi adeverinţe de înhumare false.

18 mart. 2021, 17:17
Situaţie critică în morgile spitalelor din Italia. Sicrie abandonate, adeverinţe de înhumare false şi igienă precară, descoperite de autorităţi!

Situaţie critică în morgile spitalelor din Italia. Ministerul Sănătății din Peninsulă a cerut mai multe controale pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile de prevenţie împotriva infectărilor cu Covid-19.

Situaţie critică în morgile spitalelor din Italia. Sicrie abandonate, adeverinţe de înjumare false şi igienă precară, descoperite de autorităţi!

Inspectorii au găsit și pete de sânge, mucegai, dar și sicrie cu cadavre care ar fi trebuit să fie înmormântate sau incinerate, notează publicația italiană LaStampa. Mai mult, în unele spitale spațiile unde membrii familiilor îşi puteau lua rămas bun de la cei decedați aveau pete de umezeală și mobilier vechi și ruginit.

Operaţiunea desfăşurată de Comandamentul Carabinierilor în conformitate cu o decizie a Ministerului Sănătăţii a dezvăluit că din cele 375 de morgi şi camere mortuare examinate, în 85 au existat nereguli, ceea ce a dus la aplicarea a 102 sancţiuni penale şi administrative, scrie Agerpres. Totodată, au fost denunţate 23 de persoane şi 78 de autorităţi administrative, inclusiv directori de centre medicale şi de spitale, precum şi proprietari ai unor case funerare private.

Aproape 70 de nereguli au fost identificate în zone precum Torino, Palermo sau Lecce, mai scrie LaStampa, acolo unde s-au detectat ”în sălile folosite pentru cadavre şi în locurile unde membrii familiilor îşi puteau lua rămas bun, aflate în condiţii sanitare şi de structură proaste, cu urme de ghips, pete de umezeală şi mucegai, gresie spartă, mobilier vechi şi ruginit”.

”În situaţii de-a dreptul grave, au fost descoperite sicrie abandonate pentru multă vreme în aşteptarea înmormântării sau incinerării, certificate false de înhumare a unor rămăşiţe ce fuseseră exhumate anterior, sicrie din care se scurgeau lichide, precum şi pete de sânge”, se menţionează în comunicatul citat.

Carabinierii au mai anunţat că au început demersurile pentru închiderea activităţii unui sector al morgii care deserveşte cimitirul din Cisterna di Latina (centru), din cauza neregulilor grave în ceea ce priveşte igiena, şi a unei case funerare din provincia Lecce (sud), care opera în condiţii de incompatibilitate comercială.

Citeşte şi: Imagini dure! O femeie strigă de durere cand îşi ia ruda decedată de COVID de la morga din Târgovişte: “Ne-o îngroapă dezbrăcată într-un sac! Îi aruncă hainele peste ea”
 


loading...
Partenerii noștri