Situaţie CRITICĂ în spitale. Apel disperat al medicilor

Publicat: Vineri, 24 Iunie 2016 13:28 // Actualizat: Vineri, 24 Iunie 2016 13:28 // Sursa: romaniatv.net

Institutul Clinic Fundeni a făcut un apel vineri către toți cei apți să doneze sânge, având în vedere gravele deficiențe în aprovizionarea cu produse de sânge necesare pacienților internați, deficiențe care pot pune în pericol viața acestora.

Potrivit IC Fundeni, necesarul transfuzional pentru pacienții tratați în Institutul Clinic Fundeni este extrem de mare, mai ales având în vedere faptul că toți pacienții internați în secțiile de terapie intensivă și pacienții transplantați au nevoie de suport transfuzional masiv.

"În aceste condiții, Institutul Clinic Fundeni face apel către toți cei care sunt apți de a dona sânge să ofere o șansă la viață pacienților internați în institut, adresându-se centrelor de transfuzii naționale și teritoriale în vederea donării de sânge", se arată într-un comunicat.

La Institutul Clinic Fundeni sunt internați peste 60.000 de pacienți/an, marea majoritate cu afecțiuni grave, complexe, complicate din domeniul hematologiei, gastroenterologiei, chirurgiei, urologiei, neurologiei, pediatriei, medicinei interne și nefrologiei.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 iun 13:47
... Institutul Clinic Fundeni a făcut un apel vineri către toți cei apți să doneze...
24 iun 13:46
...deficiențe în aprovizionarea cu produse de sânge necesare pacienților internați, deficiențe care pot pune Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
24 iun 13:39
...de sânge necesare pacienților internați, deficiențe care pot pune în pericol Citește mai departe… Citeste mai departe: Situaţie CRITICĂ în spitale. Apel disperat al medicilor ...
1
EUR
4.8746
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H