Situaţie critică în spitale, din cauza numărului mare de infectări. La Marius Nasta pacienţii au fost internaţi pe holuri

Situația din spitale este din ce în ce mai gravă din cauza numărului mare de infectări cu covid-19. Nu mai sunt locuri la terapie intensiva si nici în saloane, pacienţii de la Institutul Marius Nasta fiind internaţi pe holuri. Beatrice Mahler

05 oct. 2021, 00:07
Situaţie critică în spitale, din cauza numărului mare de infectări. La Marius Nasta pacienţii au fost internaţi pe holuri
Situaţie critică în spitale, din cauza numărului mare de infectări. La Marius Nasta pacienţii au fost internaţi pe holuri

Situația din spitale este din ce în ce mai gravă. Medicul Beatrice Mahler a vorbit în direct la România Tv despre situația critică de la Institutul Marius Nasta din Capitală.

Situaţie critică în spitale, din cauza numărului mare de infectări

Citeşte şi Internările în toate spitalele sunt suspendate pentru 30 de zile. Care sunt excepţiile

La Marius Nasta pacientii pe oxigen au fost internati pe holuri. Beatrice Mahler, managerul spitalului spune că valul patru al pandemiei este mult mai agresiv decât au fost celelalte trei.

„Pacienţii au fost internaţi pe holuri, însă am avut paturi puse in plus si in saloane. A fost o situaţie foarte dificilă în cursul noptii. Pacienţii care vin în acest moment sunt direcţionaţi la CNCCI şi la Spitalul din Colentina, fiind evaluati doar pacientii care pot continua tratamentul acasă. Continuăm terapia pacienţilor internaţi deja. Avem mai mulţi pacienţi decât paturi. Situaţia este mult mai gravă acum faţă de celelalte trei valuri”, a declarat Beatrice Mahler luni seară, la România Tv.

Până luni, 4 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.274.119 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.332 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.130.791 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.292 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 169 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până luni, 4 octombrie, 37.677 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 03.10.2021 (10:00) – 04.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 133 de decese (67 bărbați și 66 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.153. Dintre acestea, 1.468 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 406 sunt minori, 385 fiind internați în secții și 21 la ATI.

Citeşte şi Raed Arafat anunţă că România cere ajutorul UE pentru a primi un medicament important în tratarea bolnavilor COVID: „Va fi activat Mecanismul de Protecţie Civilă”