Situaţie critică la Arad în plină epidemie de coronavirus: Opt medici au demisionat. Peste 80 de angajaţi şi-au luat concediu medical

Opt medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad şi-au depus demisia, anunţând că vor să se pensioneze, în timp ce peste 80 de angajaţi şi-au luat concediu medical în ultimele zile.

RomaniaTV.net
31 mart. 2020, 12:29
Situaţie critică la Arad în plină epidemie de coronavirus: Opt medici au demisionat. Peste 80 de angajaţi şi-au luat concediu medical

Opt medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad şi-au depus demisia, anunţând că vor să se pensioneze. Este vorba despre şase medici de la Unitatea de Primire Urgenţe şi doi de pe alte secţii. De asemenea, peste 80 de angajaţi ai spitalului au intrat în concediu medical.

83 de angajaţi ai Spitalului Clinic Județean Arad – medici, asistenţi, infirmieri, brancardieri, registratori medicali – au intrat în concediu medical, începând cu data de 23 martie, au anunţat reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

„La nivelul SCJU Arad, avem 305 medici, 985 de asistenţi medicali, 387 de infirmiere, 64 de brancardieri. Pentru a face faţă unui aflux de pacienţi infectaţi cu coronavirus, s-a dispus angajarea de personal medical pe o perioadă determinată de şase luni. Până acum, am angajat 20 de medici, 19 asistenţi medicali şi patru personal auxiliar”, mai arată comunicatul conducerii spitalului.