Situaţie critică la Circul din Bucureşti. Acrobat, în stare critică după ce a căzut în cap la „Roata Morţii”

Un incident cumplit a avut loc la Circul din Capitală, în timpul unei repetiţii. Unul din acrobaţi a căzut de la înălţime şi a ajuns în comă la spital.

05 feb. 2021, 19:22
Situaţie critică la Circul din Bucureşti. Acrobat, în stare critică după ce a căzut în cap la „Roata Morţii”

Situaţie critică la Circul din Bucureşti. Accidentul cumplit s-a petrecut în jurul orei 16.00, la circul Metropolitan din Bucureşti.

Situaţie critică la Circul din Bucureşti. Acrobat, în stare critică după ce a căzut în cap la „Roata Morţii”

Angajaţii Circului s-au apucat să pregătească un număr spectaculos, având în vedere că măsurile restrictive au fost relaxate, iar acum, pot susţine spectacolele şi în faţa publicului. Acrobaţii se antrenau pentru numere noi pe care să le prezinte vizitatorilor, în special copiilor.

La roata morţii se antrena unul din acrobaţi. Încerca de mai multe zile să facă un număr cât mai atractiv şi reuşise să stăpanească exerciţiul.

Doar că vineri, ceva s-a întâmplat şi într-un moment de neatenţie bărbatul a căzut de la o înălţime de 7 metri. Cum acest dispozitiv nu este prevăzut cu plasă de siguranţă, acrobatul a sfârşit direct pe podea. Imediat colegii lui au sunat la 112 şi au încercat să-l ţină nemişcat pănă la sosirea medicilor.

Acesta a căzut în cap şi a suferit numeroase răni, fiind suspect de fractură de coloană. Transportat la spital, acrobatul a intrat în comă. Medicii se declară rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire şi spun că următoarele ore sunt vitale pentru sănătatea sa.

Potrivit unor surse, se pare că este vorba despre un tânăr în vârstă de 26 de ani care s-a lovit la nivelul capului. În prezent, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

În urmă cu trei ani acrobatul Yann Arnaud, în vârstă de 38 de ani a murit după ce a căzut în timpul unui spectacol la Tampa Bay, statul Florida.

Artistul francez făcea o acrobaţie aeriană, sâmbătă, când a căzut. A murit mai târziu al spital. „Întreaga familie Cirque du Soleil este în şoc şi devastată”, se arată într-un comunicat.

Compania a transmis că lucrează împreună cu autorităţile locale la investigaţie pentru a stabili ce s-a întâmplat. Trupa a anulat cele două spectacole programate duminică la Tampa.

Arnaud lucra cu Cirque du Soleil de peste 15 ani. „A fost iubit de toţi cei care au avut şansa de a-l cunoaşte”, a spus directorul companiei, Daniel Lamarre.

Acesta nu este primul membru al Cirque du Soleil care moare într-un incident pe scenă. În 2013, un acrobat a murit după ce a căzut pe scenă în Las Vegas. Şi fiul fondatorului Cirque du Soleil a murit în decembrie 2016 după ce a fost zdrobit de o rampă.

Citeşte şi: Circul Metropolitan Bucureşti revine în sală cu o premieră