Situație critică la Suceava. Numărul pacienților infectați crește, iar medicamentele nu sunt suficiente

Managerul Spitalului Județean Suceava susține că numărul pacienților cu forme medii, severe și foarte grave crește în instituția medicală, iar cantitatea de medicamente pentru tratarea pacienților nu este suficientă.

26 nov. 2020, 20:17
Situație critică la Suceava. Numărul pacienților infectați crește, iar medicamentele nu sunt suficiente

Situație critică la Suceava. Alexandru Calancea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava susține că medicamentele pentru tratarea pacienților COVID trimise de Ministerul Sănătății nu sunt suficiente.

Citește și: Cum putem vota fără să ne infectăm cu coronavirus. Anunțul medicului Rafila

„Vedem o tendinţă de creştere a formelor medii, severe şi foarte grave în ultima perioadă. În ceea ce priveşte stocurile de materiale de protecţie şi dezinfectaţi, există un stoc strategic pentru două luni – două luni şi jumătate. Nu avem nicio problemă din punct de vedere al materialelor de protecţie şi al dezinfectanţilor şi avem o serie de comenzi în derulare. Referitor la medicamentele care se folosesc în tratamentul COVID-19 la nivelul Spitalului Judeţean Suceava, nu pot spune că avem un nivel satisfăcător, deoarece Ministerul Sănătăţii ne trimite o cantitate insuficientă în ultimul timp, pentru că ne confruntăm cu o creştere a cazurilor moderate, severe şi foarte grave” , susține managerul spitalului.

”Noi facem referate o dată la trei – patru zile către minister, dar răspunsul dumnealor este în funcţie de cantitatea pe care reuşesc să o importe şi de modul cum repartizează în funcţie de zonele cu incidenţă foarte mare a acestor cazuri”, a declarat Calancea.

Situație critică la Suceava. De asemenea, Alexandru Calancea susține că se confruntă și cu lipsa medicilor specializați pe Terapie Intensivă, infecțioase, pneumologie și medicină internă.

Citește și: Aglomeraţie în drum spre munte. Mii de români au început deja minivacanţa de 1 decembrie

„La nivelul cadrelor medii am angajat un număr de 48 de asistente în ultima perioadă. Aici nu sunt probleme deosebite. La nivelul medicilor, deocamdată, ne confruntăm cu probleme pe specialitatea ATI, Infecţioase, Pneumologie, Medicină Internă. Avem un număr de 42 de posturi scoase la concurs. Din nefericire, doar doi medici s-au înscris pe posturile de ATI, un singur medic pe Pneumologie şi niciun medic pe boli infecţioase”, a spus Calancea.