Situație critică. Un oraș din România a rămas fără medici. Unul a murit, altul e infectat cu COVID

Orașul Potcoava din Olt a rămas fără medici după ce unul a murit de COVID, iar cel de-al doilea s-a infectat cu coronavirus și este internat în spital.

18 nov. 2020, 14:03
Situație critică. Un oraș din România a rămas fără medici. Unul a murit, altul e infectat cu COVID

Situație critică. Un medic, în vârstă de 65 de ani, a murit la un spital din București în urma infecției cu croonavirus. Cel de-al doilea și ultimul din oras este internat în spital, fiind infectat cu coronavirus. Prin urmare, orașul a rămas fără niciun medic de familie.

Citește și: TIR-ul de Terapie Intensivă de la Timișoara s-a stricat, la două zile de la punerea în funcțiune. Opt pacienți au rămas fără oxigen

De asemenea, și asistenta medicală a cabinetului se află în izolare. Dispensarul din orașul Potcoava a rămas fără cadre medicale, iar autoritățile locale au făcut demersuri pentru a obține detașarea de urgență a unui medic, conform gazetaoltului.ro.

Situație critică. ”Nu este nici un medic, avem mare nevoie. Nu are cine să facă o consultație, să dea o rețetă. Am înțeles că o să vină cineva, azi, mâine. Cel de al doilea medic este confirmat pozitiv, la fel asistenta acestuia”, a declarat, pentru Mediafax, primarul oraşului Potcoava, Manuel Enăchioaia.

Orașul Potcoava din județul Olt are aproximativ 5.700 de locuitori. Județul Olt se află în scenariul GALBEN, cu o incidență a cazurilor COVID de 1,73.

 BILANȚ CORONAVIRUS 18 NOIEMBRIE

Citește și: Alexandru Rafila, despre trecerea spitalelor în subordinea Ministerului Sănătăţii: Se impune un management profesionist al spitalelor, indiferent de culoarea politică

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 10.269 cazuri noi COVID în ultimele 24 de ore după efectuarea a 37.906 de teste. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri zilnice cu coronavirus de la începutul pandemiei COVID-19 în România. 1.174 de pacienţi sunt internaţi în prezent la ATI.

Până astăzi, 18 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 383.743 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 261.387 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.269 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.