Situaţie dificilă la Afumaţi şi Griviţa, zăpada depăşeşte trei metri

Secretarul de stat din Ministerul Administaţiei şi Internelor Mihai Capră a declarat, joi, că în prezent situaţia cea mai dificilă este la Afumaţi şi Griviţa, unde zăpada depăşeşte trei metri.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 14:06
Situaţie dificilă la Afumaţi şi Griviţa, zăpada depăşeşte trei metri

În noaptea de miercuri spre joi au fost pe teren peste 2.000 de cadre ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, efectivele fiind rotite, a spus Mihai Capră după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă de la MAI.

Secretarul de stat Ioan Dascălu, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, a declarat că MAI intervine cu 484 de autospeciale şi autovehicule, numărul total, cu cele ale Ministerului Apărării Naţionale şi ale celorlalte structuri, fiind de 1.015, scrie Mediafax.

Potrivit lui Dascălu, efectivele din teren ale MAI sunt de peste o mie, 752 dintre acestea fiind de la Jandarmerie. Totalul efectivelor, cu cele ale Ministerului Apărării Naţionale şi direcţiilor pentru drumuri, este de 4.085.

De asemenea, Dascălu a mai spus că trei elicoptere de la Inspectoratul General pentru Aviaţie şi un elicopter SMURD sunt pregătite să intervină în caz de urgenţă în zonele în care persoanele au fost blocate în zăpadă. Secretarul de stat a precizat că cele trei elicoptere au fiecare o capacitate de transport de 15 persoane, însă, din cauza condiţiilor meteo, raza de acţiune pe care acestea o pot acoperi este de 50-60 de kilometri în jurul Bucureştiului.

La şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă de la Ministerul Administraţiei şi Internelor a participat şi premierul Emil Boc.

Premierul va susţine, joi seara, o nouă videoconferinţă cu prefecţii.