Situaţie disperată în Gorj. Patru familii evacuate din cauza alunecărilor de teren

Ploile abundente au reactivat o alunecare de teren în Gorj. Patru familii au fost nevoite să îşi abandoneze casele care riscă să se prăbuşească. La doar câţiva metri de locuinţe pământul a luat-o la vale şi deja s-a format un crater imens.

RomaniaTV.net
10 mart. 2016, 17:03
Situaţie disperată în Gorj. Patru familii evacuate din cauza alunecărilor de teren

Cele patru familii din Bumbeşti Piţic au fost nevoite să semneze ordinul de evacuare înaintat de autorităţi. Doar că oamenii nu au unde să meargă şi tot rostul lor este pe terenul care le fuge de sub picioare.

Pământul a luat-o la vale în urma ploilor şi în doar câteva zile s-a format un crater adânc de 20 de metri chiar lângă locuinţe.

Oamenii au avut probleme cu alunecările de teren şi anul trecut, iar de atunci autorităţile locale au investit aproape o jumătate de milion de lei pentru consolidarea terenului. În această zonă au fost băgate 100 de camioane de pământ şi pietriş după alunecările de teren de anul trecut, însă degeaba.

„Promisiunile au fost de 1,2 miliarde, dar niciun franc. Au zis că se pune dosarul pe masa guvernului pentru fondul de necesitat de urgenţă, n-am primit niciun leu”, a povestit viceprimarul Viorel Săpun.