Situaţie DISPERATĂ. Oamenii dintr-un sat din Vaslui îşi caută medic de familie în Republica Moldova VIDEO

Vasluenii din satul Viişoara au rămas fără medic de familie şi sunt nevoiţi să meargă şi la o sută de kilometri distanţă pentru consultaţii sau medicamente.

06 apr. 2015, 11:43
Situaţie DISPERATĂ. Oamenii dintr-un sat din Vaslui îşi caută medic de familie în Republica Moldova VIDEO

Pentru că nu găseşte pe nimeni interesat de post, primarul a ajuns să pună afișe în mai multe orașe, inclusiv în Republica Moldova prin care anunță că localitatea sa are nevoie de medic.

Am pus afişe în Bârlad, în Iaşi şi în Republica Moldova. Am doi prieteni in Republica Moldova care m-au ajutat sa popularizez ca avem nevoie de medic de familie. Nimeni nu vrea sa se instaleze in localitate„, a spus primarul.

Medicul de familie din comuna vasluiană Viişoara a plecat din ţară în urmă cu trei luni, după ce s-a căsătorit. De atunci, nu mai are cine să elibereze reţete pentru bolnavi, nici certificate de naştere sau de deces.

Ne-am dus la spital si ne-au zis sa mergem la medicul de familie, dar nu avem medic de familie. Avem nevoie de retete ca nu avem bani sa luam medicamentele”, spune un sătean.

De disperare, primarul face apel către toţi medicii de familie din ţară şi din Republica Moldova: „Sunt Liviu Pârv, primarul comunei Viişoara şi fac un apel către medicii de familie din ţară şi Republica Moldova pentru că dispunem de dispensar, dar nu avem medic de familie”.