Situaţie DRAMATICĂ în Ungaria: Budapesta, sub ape VIDEO

Autorităţile ungare sunt în alertă, nivelul Dunării fiind aşteptat să crească din nou, mai ales că în zonă s-au anunţat ploi şi furtuni. Apa va creşte în continuare până la nivelul de 9 metri, la Budapesta, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
10 iun. 2013, 07:09
Situaţie DRAMATICĂ în Ungaria: Budapesta, sub ape VIDEO

Specialiştii cred că nivelul Dunării ar putea depăşi 9 metri în Ungaria în următoarele zile, la Budapesta. Prima afectată va fi insula Margareta, chiar în centrul localităţii Budapesta. De acolo autorităţile sunt pregătite să evacueze în cazul în care situaţia va scăpa de sub control.

Câteva mii de persoane, atât voluntari cât şi personal de intervenţie, monitorizează oră de oră situaţia, astfel încât să intervină în caz de nevoie. Sunt în continuare aproximativ 2.000 de persoane evacuate din mai multe zone din Ungaria.

Din Budapesta, vârful de viitură va ajunge în aproximativ 5 zile în România.

Debitul Dunării a crescut simţitor din cauza ploilor abundentecare au dus la umflarea fluviului în celelalte ţări europene pe care le traversează.

De o săptămână, intemperiile şi inundaţiile care s-au înregistrat în Germania, Austria, Slovacia, Republica Cehă şi Elveţia au provocat moartea a cel puţin 18 persoane, din care 10 în Cehia, şi au cauzat pagube materiale evaluate la mai multe miliarde de euro.