Situaţie dramatică la spitalul de Boli infecţioase din Iaşi, medicii sunt copleşiţi de cazurile grave de Covid, care necesită internare. 99% dintre pacienţii în stare gravă sunt nevaccinaţi

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat că noaptea de vineri spre sâmbătă a fost una de foc pentru medicii acestei unităţi şi că ambulanţele au stat la coadă în curtea spitalului cu pacienţi în stare gravă care necesitau internare.

25 sept. 2021, 09:02
Situaţie dramatică la spitalul de Boli infecţioase din Iaşi, medicii sunt copleşiţi de cazurile grave de Covid, care necesită internare. 99% dintre pacienţii în stare gravă sunt nevaccinaţi

„A fost o noapte de foc la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. În curtea spitalului puteau fi observate ambulanţe şi autospeciale ISU care aşteptau, monitorizând permanent pacienţii. În garda din această noapte, până la ora 01.00 au fost consultaţi peste 80 de pacienţi, iar jumătate dintre aceştia au necesitat internare şi acordarea tratamentului de specialitate”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

El a spus că situaţia este una dificilă, adăugând că a constatat „cu dezamăgire” că 99 la sută dintre pacienţii care ajung în stare gravă la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi provin din rândul persoanelor nevaccinate.

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi funcţionează aproape de capacitatea maximă, paturile din cele două secţii de terapie intensivă din cadrul unităţii fiind în permanenţă ocupate.

Citeşte şi Doar 23 de paturi ATI COVID-19 libere în spitalele din România în a treia zi cu peste 7000 de noi infectări

Pe de altă parte, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi au declarat cu o zi în urmă jurnaliştilor că există o creştere alarmantă a numărului de solicitări în această săptămână şi că nu doar că sunt cazuri mai multe, ci sunt şi mai grave decât în valurile Covid precedente.

Nu mai facem faţă, suntem depăşiţi. Cazurile sunt multe, dar şi mai grave. Sunt foarte mulţi tineri în această situaţie, cei mai mulţi nevaccinaţi„, a relatat medicul Simona Ivaşcu, managerul SAJ Iaşi.

Citeşte şi Numărul copiilor cu COVID-19 din spitale aproape s-a dublat faţă de începutul lui septembrie. Situaţie alarmantă la ATI


loading...