Situaţie dramatică pentru Nae Manea, diagnosticat cu cancer: Va sta un an la pat

Boala secolului, cancerul, l-a atins şi pe Nicolae Manea. Internat la Nisa, unde s-a tratat şi Mircea Sandu, fostul preşedinte rapidist va lupta cu maladia sub supravegherea celor mai buni medici. Tratamentele vor costa mai mult de 100.000 de euro, Nae Manea urmând să stea internat în jur de un an.

03 nov. 2014, 05:53
Situaţie dramatică pentru Nae Manea, diagnosticat cu cancer: Va sta un an la pat

O răceală care nu se mai vindeca l-a determinat pe Nicolae Manea să îşi facă analize mai amănunţite la Spitalul Militar. Astfel, a fost descoperită boala. La recomandarea lui Mircea Sandu, Nae Manea a plecat la Nisa, oraş care devine tot mai mult nu un loc al vacanţelor, cum era până acum, ci unul al luptei contra cancerului pentru bolnavii cu posibilităţi materiale. Fără să mai ţină cont de costuri, Nae Manea, îndemnat şi de familie, s-a internat în renumita clinică de la Nisa. Iniţial, medicii i-au spus că în trei luni ar putea fi externat, însă, între timp, datele s-au schimbat. „Mircea Sandu a descoperit mai din timp boala decât tata şi s-a vindecat. La tata este ceva mai evoluat, dar nu este în fază terminală. Avem speranţe mari. Este un tratament de lungă durată. Boala poate fi învinsă în primul rând psihic şi apoi cu ajutorul medicilor. Din ce am înţeles, tata o să stea la Nisa cel puţin un an. El e optimist, aşa cum îl văd. Îl ştiu un bărbat puternic şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, sper să trecem peste asta”, a declarat Florin Manea, fiul fostului fotbalist rapidist, scrie ziarulring.ro.

Tratamentul pentru cancer este extrem de costisitor, mai ales la clinica din Nisa. „Nu am făcut un calcul, ar fi şi greu să spun cam cât va costa întregul tratament. Cred că, per total, o să coste peste 100.000 de euro un an de spitalizare. Dar nu asta contează, important este să aibă puterea să lupte contra cancerului şi să îl învingă. Eu sunt acum la Nisa. Vreau să-i asigur tot confortul în salonul unde se află. I-am instalat Digi să poată să vadă meciurile. S-a uitat la Rapid-CFR, a fost un pic supărat. Asta e! Acum, nu fotbalul este lucru cel mai important pentru tata. Tratamentul este dificil şi de anduranţă. Trebuie să fie pregătit, iar eu o să fiu cât mai mult timp lângă el ca să-l susţin”, a spus Manea junior.