Situaţie EXPLOZIVĂ în Ucraina. Încă un oraş MARE a căzut în mâinile separatiştilor

Noi incidente în estul prorus al Ucrainei, unde sute de separatişti proruşi au preluat controlul asupra unei clădiri a guvernului local din Lugansk, oraş cu 465.000 locuitori.

29 apr. 2014, 14:12
Situaţie EXPLOZIVĂ în Ucraina. Încă un oraş MARE a căzut în mâinile separatiştilor

 Aproximativ 3.000 de manifestanţi proruşi au luat cu asalt marţi o clădire a administraţiei regionale din Lugansk, în estul Ucrainei.

Aproximativ 20 de tineri, înarmaţi cu bare din fier, au spart o fereastră pentru a intra în clădirea care nu era protejată de poliţie, în timp ce mulţimea aştepta afară pentru a intra. Sediile serviciilor de securitate din acest oraş cu 465.000 de locuitori, centru administrativ al regiunii cu acelaşi nume, sunt deja ocupate de la începutul lunii aprilie.

Citeşte şi Tensiune URIAŞĂ în estul Ucrainei: Tentativă de ASASINAT asupra primarul oraşului Harkov

Momentan, armata ucraineană nu a ripostat. Incidentele survin după ce ieri Statele Unite au decis să impună sancţiuni altor şapte oficiali ruşi şi 17 firme apropiate preşedintelui rus Vladimir Putin. Asta, în replică la ceea ce Washingtonul a catalogat drept „acţiuni de provocare” ale Rusiei în Ucraina.

Citeşte şi Confruntări VIOLENTE în Ucraina. Zeci de persoane rănite în luptele de la Doneţk IMAGINI DRAMATICE

Moscova a avertizat că va răspunde noilor sancţiuni impuse de Statele Unite. Un acord a fost obţinut şi la Bruxelles pentru adăugarea a încă 15 nume pe lista europeană cu sancţiuni contra Rusiei.

Citeşte şi „Un al doilea război rece între Rusia şi SUA a început”. Vezi cine spune asta