Situaţie explozivă la graniţa dintre China şi India. Militarii celor două armate s-au angajat într-un schimb de focuri, sunt răniţi

Confruntări violente între militari aparţinând forţelor armate chineze şi indiene  au avut loc în weekend, conflictul fiind confirmat de Ministerul Apărării de la New Delhi.

11 mai 2020, 14:11
Situaţie explozivă la graniţa dintre China şi India. Militarii celor două armate s-au angajat într-un schimb de focuri, sunt răniţi

Cele două armate s-au confruntat de la distanţă, într-o regiune muntoasă din zona Tibetului. „Comportamentul agresiv al celor două părți a dus la răni minore în rândul soldaţilor„, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Indian al Apărării.

Unsprezece soldați, patru indieni și șapte chinezi, au fost răniți în incidentul care a avut loc în timpul unei patrulări în zona Nuka La, relatează canalul de televiziune News 18.

Citeşte şi Eroare mortală în timpul unui exerciţiu naval. 19 militari iranienii au fost ucişi de colegii lor VIDEO

Purtătorul de cuvânt al ministerului indian a declarat că acest gen de confruntări „temporare și scurte” dintre trupele indiene şi chineze sunt destul de frecvente, din cauza faptului că „problema granițelor nu a fost rezolvată în totalitate„. Deși nu este o parte a teritoriului indian, zona de conflict este aproape de „gâtul puiului”, un coridor strategic care servește ca arteră vitală între Delhi și statele din nord-estul Indiei.

India şi China împart una dintre cele mai lungi graniţe terestre din lume. În 1962 cele două ţări s-au angajat într-un război sângeros în zona munţilor Hymalaya, iar în deceniile care au urmat aceste confruntări au continuat sporadic. Primul ministru indian Narendra Modi și președintele chinez Xi Jinping au convenit să colaboreze pentru a evita disputele de frontieră în 2018, dar în ciuda acordului confruntările armate au continuat.