Situaţie grea din cauza vremii: Turişti blocaţi în munţi, zeci de localităţi fără lumină

Ambulanţe blocate, turişti care nu mai au cum să plece din munţi, zeci de localităţi rămase în întuneric. Vremea urâtă face ravagii în românia.

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 14:16
Situaţie grea din cauza vremii: Turişti blocaţi în munţi, zeci de localităţi fără lumină

UPDATE 16.00: Patruzeci de pacienţi din Spitalul Breaza au fost mutaţi dintr-un pavilion în altul din cauza lipsei căldurii, iar două ambulanţe au ajuns cu întârziere la pacienţi cu astm şi accident cerebral, din cauza zăpezii, a spus duminică ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, la videoconferinţa cu prefecţii. 

Raed Arafat a precizat că o ambulanţă care a întârziat se deplasa spre Roşcani la un pacient cu astm şi o alta mergea spre Jigoreni la un pacient care suferise un accident cerebral. Ambii pacienţi au fost preluaţi de ambulanţe.

Duminică dimineaţă, patru ambulanţe au fost blocate pe drumurile din trei localităţi ale judeţului Timiş, din cauza viscolului şi a zăpezii, ele neputând ajunge la cazurile la care au fost solicitate.

UPDATE 15.58Aproximativ 250 de turişti se află, duminică după-amiază, în staţiunea Rânca, judeţul Gorj, unde drumul este blocat din cauza zăpezii.

Traficul pe Defileul Jiului a fost blocat, duminică, mai mult de două ore, între municipiul Petroşani şi Târgu Jiu, în urma producerii unei avalanşe.

UPDATE 15.40: Drumul care face legătura între staţiunea Sinaia şi Cota 1400 din Masivul Bucegi este blocat, duminică, pe acest tronson stratul de zăpadă măsurând 60 de centimetri, turiştii care se află la hotelul de la 1400 neavând nicio posibilitate de a coborî în staţiune.

Turiştii cazaţi la hotelul de la cota 1400 din Masivul Bucegi şi la celelalte cabane sunt sfătuiţi să nu plece din cabane întrucât drumurile care coboară de pe munte spre staţiunile de pe Valea Prahovei sunt blocate din cauza zăpezii.

Astfel, drumul care face legătura între Sinaia şi Cota 1400 din Bucegi este complet blocat din cauza stratului de zăpadă care atinge 60 de centimetri, iar turiştii cazaţi la hotelul de la 1400 nu au nicio posibilitate să coboare de pe munte.

În hotelul de la Cota 1400 se află o turistă care a fost operată şi care are nevoie de un medicament, însă nu poate să ajungă la farmacie. Salvamontiştii din Sinaia caută soluţii pentru a o ajuta pe femeie să obţină medicamentele de care are nevoie.

Potrivit lui Dan Trif de la Salvamont Sinaia, un salvamontist a încercat să urce spre Cota 1400 cu snowmobilul, dar nu a reuşit din cauza zăpezii.

Şi turiştii din celelalte cabane şi hoteluri din Masivul Bucegi au fost sfătuiţi să nu plece pentru că drumurile spre staţiuni sunt blocate.

Conform salvamontiştilor, în unele zone de pe munte stratul de zăpadă atinge înălţimea unui om, iar pe toate văile din Bucegi există risc maxim de producere a unor avalanşe.

UPDATE 15.00: Tot din cauza viscolului, în judeţul Timiş au rămas nealimentate parţial trei linii de medie tensiune şi 39 de posturi de transformare, fiind afectate localităţile Fibiş, Alioş, Maşloc, Şarlota, Honoş, Remetea Mica, Altringen, Bogda, Comeat, Sintar, Buzad, Şipet, Folea, Crivina, Jena, potrivit unui comunicat de presă al Enel Distribuţie Banat.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Banat, Sindia Vlaia, a declarat că duminică după-amiază în judeţul Timiş au derapat două autobuze, iar într-unul dintre ele se aflau 20 de persoane, fără a exista răniţi.

UPDATE 14.50: Paisprezece localităţi arădene sunt nealimentate cu energie electrică, duminică, după ce din cauza căderilor masive de zăpadă au fost rupte linii electrice, echipele de intervenţie încercând să remedieze defecţiunile.

Potrivit Biroului de Presă al Enel Distribuţie Banat, din cauza căderilor masive de zăpadă din judeţul Arad sunt nealimentate parţial trei linii de medie tensiune şi 24 de posturi de transformare, fiind afectate 14 localităţi: Troaş, Cuceva, Soimus, Mădrigeşti, Hălmagiu, Hălmagel, Berceşti, Luncani, Poenari, Ţopeşti, Dereşti,Târnăviţa, Termure şi Ioneşti.

UPDATE 14.30: Toate şcolile din Timiş vor fi ÎNCHISE LUNI din cauza zăpezii

Meteorologii au anunţat COD GALBEN de ninsori, ploi abundente, polei şi vânt puternic în aproape toată ţara. 

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile mai multe drumuri din ţară au fost blocate, iar pe altele s-a impus restricţie de tonaj. HARTA DRUMURILOR BLOCATE