Situaţie halucinantă în Gorj! Pacient mort, plimbat aproape cinci ore cu ambulanţa între spitale, lăsat fără certificat de deces

Publicat: Marţi, 08 Septembrie 2020 13:52 // Actualizat: Marţi, 08 Septembrie 2020 13:52 // Sursa: romaniatv.net

Un pacient COVID, adus cu elicopterul SMURD pe stadionul din Târgu-Cărbunești, de la Vâlcea, duminică la ora 15:40, care a făcut stop cardiac în timpul transportului aerian, nu a fost primit de CPU Târgu-Cărbunești, cele două doctorițe de gardă solicitând ambulanței să ducă bolnavul spre ATI Târgu-Cărbunești, unde i s-a declarat decesul.  Ambulanța a plimbat decedatul timp de mai multe ore de la un spital la altul, pentru ca, în final, mortul să ajungă la Spitalul 700, fără a deține un certificat de deces.

Totul a început duminică, în jurul orei 15, când medicul SJA Târgu-Jiu este anunțat că un elicopter SMURD care a zburat de la București la Vâlcea de unde a preluat un pacient cu COVID-19 are ca destinație Spitalul Târgu-Cărbunești. O ambulanță trebuia să transporte pacientul ventilat mecanic de la elicopterul care urma să decoleze pe stadionul din Târgu-Cărbunești la spitalul COVID din localitate, aflat peste drum. Membrii echipajului își iau echipamentul și se prezintă la locul stabilit, unde așteaptă pacientul. Între timp, acesta intră însă în stop cardiorespirator, este preluat totuși de ambulanță și dus la CPU Târgu-Cărbunești, unde nu este oprit. Cele două doctorițe de gardă cer, în schimb, transferarea bolnavului la ATI-ul din cadrul spitalului. Echipajul îl transportă acolo pe bolnav, iar cei de aici îi declară decesul, scrie Gorjeanul.

Şeful Agenţiei Naţionale din Moldova şochează: "Coronavirusul a luat viaţa celor care şi-aşa erau o povară pentru cei din jur"

În loc ca decedatul să fie oprit însă la spitalul COVID, unde trebuia să i se aplice procedura specifică, echipajul de la ambulanță este trimis, în mod șocant, să transporte mortul la Morga Spitalului Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu. De aici, ambulanța este obligată să transporte decedatul la Anatomie Patologică la Spitalul 700, unde a și rămas într-un final. Asta, deși putea rămâne la Spitalul Târgu-Cărbunești, spital COVID.

Pacientul plimbat mort între spitale așteaptă un certificat de deces. În lipsa acestui document, familia nu poate înhuma decedatul pentru care se vor urmări procedurile COVID.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ambulanţa certificat de deces covid decedat Gorj mort
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8746
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H