Situaţie halucinantă la un hipermarket din Bucureşti: produse expirate, mizerie și alimente lăsate în soare. Centrul comercial, închis parţial de inspectorii ANPC

Situaţie revoltătoare în Capitală. Unui cunoscut hipermarket i-au fost închise mai multe raioane, după ce inspectorii ANPC au descoperit nereguli grave.

30 iul. 2021, 15:19
Situaţie halucinantă la un hipermarket din Bucureşti: produse expirate, mizerie și alimente lăsate în soare. Centrul comercial, închis parţial de inspectorii ANPC

Situaţie halucinantă la un hipermarket din Bucureşti. Printre acestea se numără produse lăsate în căldură, frigidere nefuncţionale sau ruginite, alimente expirate şi multă mizerie, relatează Antena 3. După controlul din București, inspectorii au decis închiderea hipermarketului și s-a propus suspendarea activității pentru 6 luni de zile, fără a preciza numele acestuia.

Situaţie halucinantă la un hipermarket din Bucureşti: produse expirate, mizerie și alimente lăsate în soare

Controalele au avut loc în Capitală, dar şi în alte oraşe din ţară. Astfel, într-un magazin din Braşov au fost descoperite tone întregi de produse lăsate în soare, la temperaturi și de peste 40 de grade Celsius.

În această perioadă caniculară, mulţi oameni preferă să cumpere alimente care nu necesită preparare, precum mezelurile, brânzeturile şi legumele, însă acestea trebuie alese cu mare grijă.

De asemenea, specialiştii în alimentaţie spun că este important ca oamenii să verifice termenul de valabilitate al alimentelor şi să se asigure că produsele sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare pentru a evita problemele de sănătate.

Comisarii ANPC, sub directa coordonare a președintelui ANPC, Claudiu Dolot, desfășoară ample verificări referitoare la modul în care sunt depozitate băuturile. Atât în București, cât și în celelalte regiuni din țară, au fost descoperite cantități mari de băuturi (de diferite tipuri) depozitate necorespunzător, în spații neautorizate, la temperaturi și de peste 40°C, în directa acțiune a razelor soarelui.

Reacția Auchan Retail România

„Ca urmare a controlului ANPC, câteva raioane au fost închise temporar, printre care și cel de băuturi, restul magazinului rămânând deschis pentru clienți. În momentul de față, pregătim întreaga documentație și informațiile necesare pentru a le transmite în cursul zilei de mâine la ANPC cu scopul reluării activității în raioanele în cauză în cele mai bune condiții.

În ceea ce privește cei câțiva paleți de apă aflați în curte, aceștia au fost recepționați aseară și urmau să fie transportați în depozitul magazinului în decursul zilei de astăzi. Am realizat, de asemenea, o igienizare suplimentară în cazul celorlalte raioane indicate de ANPC și am retras toate produsele care au făcut obiectul controlului, urmând să facem analizele necesare.

Ne pare rău pentru situația intervenită și vă asigurăm că am colaborat îndeaproape cu autoritățile implicate. Asigurăm clienții că vom crește și mai mult gradul de vigilență și control, cu deosebire în această perioadă, astfel încât să nu mai apară astfel de situații în viitor.“

Citeşte şi: Creşte calitatea alimentelor româneşti de la 1 iulie. Reguli stricte în hipermarketuri