Alertă, încă un produs periculos, retras de la vânzare din supermarket. Consumatorii sunt avertizaţi să nu îl consume şi să meargă să-l returneze

Încă un produs, desert cu miez de bezea, este retras de la vânzare din cauza conţinutului mare de oxid de etilenă, la aproape o săptămână după ce mai multe sortimente de îngheţată au fost retrase din acelaşi motiv.

24 iul. 2021, 11:32
Alertă, încă un produs periculos, retras de la vânzare din supermarket. Consumatorii sunt avertizaţi să nu îl consume şi să meargă să-l returneze

Conform Autorităţii Naţionale  Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, un lot dintr-un produs denumit ”Cora Desert cu miez de bezea” vândut în magazine din lanţul de hipermarketuri Cora, conţine oxid de etilenă peste limita admisă legal.

Dacă aţi achiziţionat aceste produse, vă rugăm să nu le consumaţi şi vă aşteptăm la Serviciul Clienţi în orice magazin cora, pentru returnarea şi rambursarea acestora. Chiar dacă nu mai deţineţi bonul fiscal care să ateste cumpărarea acestor produse, veţi primi contravaloarea acestora”, este mesajul postat pe site-ul ANSVSA.

Acest produs a fost vândut în magazine din Bacău, Constanţa şi Bucureşti.

Lista de distribuţie

Citeşte şi Sortiment de mărar cu niveluri ridicate de pesticide, retras din Carrefour

Producătorul de îngheţată Mars a anunţat în urmă cu o săptămână că retrage de pe piaţa din România mai multe loturi din îngheţată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix, comercializată individual sau la cutie cu şase bucăţi, după ce în aceste produse s-a descoperit oxid de etilenă, un ingredient cu potenţial cancerigen.

Citeşte şi Supermarketul din România care retrage două sortimente de înghețată contaminate. Clienții sunt rugați să returneze produsul sau să îl distrugă

Nu mai departe de acum două săptămâni a existat o alertă sanitară, după ce carnea de pasăre importată din Polonia s-a dovedit din nou riscantă pentru consum. Doar în ultimele 2 luni, ANSVSA a cnfiscat peste 20 de tone de carne infestată cu almonella.

21 de alerte pe salmonella interititis cu proveniență în special din zona Poloniei. Avem o cantitate de produse din carne de pasăre, pulpe, organe, ele sunt de ordinul zecilor de tone care au fost confiscate și retrase de pe piață”, a declarat directorul general al ANSVSA.