Situaţie miraculoasă. Un motociclist declarat decedat şi-a revenit chiar înainte de autopsie!

Un bărbat care fusese declarat decedat de către medici după ce a făcut un accident de motocicletă și-a revenit chiar înainte de autopsie.

05 mart. 2021, 17:54
Situaţie miraculoasă. Un motociclist declarat decedat şi-a revenit chiar înainte de autopsie!

Un motociclist declarat decedat şi-a revenit chiar înainte de autopsie! Un bărbat din India, în vârstă de 27 de ani, declarat decedat în urma unui accident de motociclistă, și-a revenit cu câteva momente înainte de autopsie.

Un motociclist declarat decedat şi-a revenit chiar înainte de autopsie! Cum s-a petrecut minunea

După accidentul de motocicletă, tânărul din Mahalingapur a fost transportat la un spital privat în stare critică. Acolo, medicii l-au declarat decedat și l-au deconectat de la ventilator. Luni, familia l-a dus la un spital din apropiere pentru un examen post-mortem, scrie Daily Mail.

Rudele sale au declarat presei locale că un patolog a văzut cum cadavrul a început să se miște brusc. Un oficial al serviciilor de sănătate a confirmat incidentul și a declarat pentru AFP că tânărul a fost internat imediat într-un alt spital, unde starea sa se îmbunătățea.

Înainte de autopsie, un medic a văzut corpul motociclistului mișcându-se.

„Conform cererii membrilor familiei sale, am constatat că își scutura mâinile și picioarele. Când l-am examinat din nou amănunțit, am văzut că era în viață. Acum a fost internat într-un spital privat pentru tratament suplimentar”⁣, a declarat medicul.

Starea motociclistului s-a îmbunățățit. Un oficial din Sănătate a confirmat incidentul și a spus că medicii de la spitalul privat au comis o „eroare de judecată”.

În România, Ministerul Sănătăţii a emis Protocolul în caz de deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Acesta explică şi modul în care vor fi înmormântaţi cei decedaţi după ce au fost infectaţi cu COVID-19.

Ministrul Sănătăţii a emis un nou ordin pentru aprobarea Protocolului specific privind managamentul după decesul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Protocolul prevede reguli stricte pentru angajaţii firmelor de pombe funebre, dar şi o procedura rapidă pentru înmormântarea celor decedaţi după ce au fost infectaţi cu noul virus.

,,În cazurile spitalizate pentru care în perioada internării în unitatea sanitară se confirmă diagnosticul de infecţie cu SARS-CoV, evoluţia fiind urmată de deces, autopsia cadavrului pentru a confirma diagnosticul clinic de deces deja confirmat prin analize de laborator nu mai este necesară, este de evitat din cauza riscurilor de transmitere a bolii infectocontagioase”, se arată în Ordinul 570, publicat în Monitorul Oficial.

Citeşte şi: Autopsia preliminară a stabilit cauza morţii lui Maradona, dar autorităţile au deschis o anchetă