Situație nemaiîntâlnită la admitere la școlile de Poliție. Număr de candidați eligibili, mai mic decât cel de locuri. Europol: NU se vor ocupa locurile în școlile de agenți de poliție!

Doar 1.002 candidați au rămas în examenul pentru admiterea în Școala de Poliție de la Câmpina după probele sportive, relatează ziarulincomod.ro. Aceștia candidează pe 1.300 de locuri. Este pentru prima dată în istoria unității de învățământ aflată în subordinea MAI când nu se vor ocupa toate locurile scoase la concurs. Și situația este la fel și la cealalte școli ale MAI din Cluj și Oradea.

27 mai 2023, 13:41
Situație nemaiîntâlnită la admitere la școlile de Poliție. Număr de candidați eligibili, mai mic decât cel de locuri. Europol: NU se vor ocupa locurile în școlile de agenți de poliție!

Pentru prima dată, mai puțini candidați vor rămâne la Școala de Poliție din Câmpina față de numărul locurilor disponibile. La Școala de Poliție de la Câmpina, la probele sportive eliminatorii organizate în cursul acestei săptămâni din cei circa 2.000 de candidați înscriși doar 1002 au promovat. Aceștia candidează pe 1300 de locuri.

Urmează proba scrisă în data de 27.05.2023 și apoi vizita medicală, iar numărul candidaților rămăși riscă să fie la final sub 50% din numărul locurilor scoase la concurs.

Citește și: Admitere la liceu 2023. Calendarul a fost modificat în contextul grevei profesorilor

La proba scrisă, candidații care au trecut de proba fizică vor trebui să răspundă la o serie de întrebări din legislația românească și europeană. Astfel, potrivit informațiilor postate pe site-ul Poliției Române, din bibliografia obligatorie fac parte Constituția României, Legea privind statutul cadrelor militare, Drepturile omului și a libertăților fundamentale, Forme de discriminare, Legea privind organizarea și funcționarea Poliției Române, Statutul polițistului.

@traseuaplicativcraiova

NU se vor ocupa locurile in scolile de agenti de politie! Candidatii râmasi dupà ultima sesiune de probe fizice, actualizare de azi, 24.05.2023, nu acoperà locurile disponibile in scolile de agenti de politie.#fy #foryou #politie #locuripolitie

♬ original sound – Traseu Aplicativ Craiova

 

Citește și: Admiterea la ASE, iulie 2023. Când încep înscrierile pentru programele de licență și cum poți deveni student la ASE

Este pentru prima dată în istoria unității de învățământ aflată în subordinea MAI când nu se vor ocupa toate locurile scoase la concurs.

”UNIC în istoria Ministerului Afacerilor Interne! Bode a îngenuncheat sistemul de poliție.

NU se vor ocupa locurile în școlile de agenți de poliție!

*Candidații rămași după ultima sesiune de probe fizice, actualizare de azi, 24.05.2023, nu acoperă locurile disponibile în școlile de agenți de poliție:
– 77,07% la Câmpina-poliție
– 77,66% la Cluj-poliție
– 57,08% la Oradea-frontieră

Urmează proba scrisă în data de 27.05.2023 și apoi vizita medicală, iar numărul candidaților rămăși riscă să fie la final sub 50% din numărul locurilor scoase la concurs”, este mesajul postat de sindicatul Europol pe Facebook.