Situaţie paradoxală la titularizare: Profesor de nota zece, fără post la catedră

O tânără care a obţinut zece pe linie la examenul de titularizare trebuie să se mulţumească doar cu un post de suplinitor, din lipsă de locuri. Ea trebuie să lucreze cot la cot cu cei care poate au obţinut chiar şi nota 5 la examen. Nu este singura în această situaţie, după ce zeci de profesori bine pregătiţi au rămas pe dinafară, potrivit România TV.

09 aug. 2013, 11:45
Situaţie paradoxală la titularizare: Profesor de nota zece, fără post la catedră

Singura candidată care a obţinut media zece la examenul de română la titularizare nu a putut să primească un post. Tânăra de nota zece trebuie să se mulţumească acum doar cu un post de suplinitor, adică a obţinut aceleaşi drepturi ca un candidat de nota cinci.

„Din nefericire pentru ea, nu va putea opta pentru perioada nedeterminată. Încă nu a finalizat masterul pentru posturile de nivel liceal şi având specializarea română-engleză nu poate sa ocupe singurul loc care e pe franceză”, a declarat Dan Eftănoiu, inspector şcolar.

Tânăra nu este singura în această situaţie. Livia Neagoe se chinuie de cinci ani să prindă un post de profesor. A luat de fiecare dată peste 9 la examenu de titularizare. Are 26 de ani şi deja a scos o generaţie de olimpici.

Mulţi candidaţi riscă să rămână chiar în afara sistemului în ciuda faptului că au obţinut note bune, din lipsă de locuri, în timp ce alţii care au obţinut note de 5 la alte specializări se vor putea bucura de un post la catedră.