Situație revoltătoare în Prahova! Un elev cu media de aproape 2 a luat bursă de merit

Situație revoltătoare în Prahova. Un elev de la Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești din Prahova, care în vară a intrat cu media 1,97, va primi bursă de merit de 450 de lei fiindcă e printre primii 30% dintre elevii clasei, după media de admitere.

23 oct. 2023, 16:22
Situație revoltătoare în Prahova! Un elev cu media de aproape 2 a luat bursă de merit

Nu e singurul în această situație. Un elev din Ploiești, care a intrat la liceu cu media 4,59, primește bursă de merit.

Conform noilor criterii de acordare a burselor din legea educației, elevii cu medii de 5 pot obține bursă de merit, dacă se încadrează în primii 30% din punct de vedere al mediei. În cazul celor de clasa a IX-a, media poate scădea sub 5 pentru că se ia în calcul media de la Evaluarea Națională.

 Citește și Zile libere 2023. O săptămână fără şcoală în plus pentru elevii din Bucureşti. Joi va fi ultima zi cu lecţii

Directoarea de la Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești, Viorica Rădulescu, a vorbit despre situația elevului cu medie mică care a primit bursă de merit.

“Este un elev de la profesională. A intrat cu media 1,97 și s-a încadrat să primească această bursă de merit”, spune directoarea liceului pentru Edupedu.ro.

Celălalt elev care a luat bursă de merit, deși a avut media de intrare 4,59, e de la Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Ploiești. Directoarea unității de învățământ, Mădălina Boteanu, a spus că sunt 373 de elevi care au prins bursa de merit, printre care și alți elevi cu medii sub 5.

„Avem copii, la liceu cu media 9,86. Coborâm lista și ultima medie, la profesională, a unui elev care primește anula cesta bursă de merit e 4,59. Vorbim de acele cazuri de elevi admiși la liceu cu note la Evaluarea Națională de 2 și 3”, a precizat directorul instituției.

 Citește și Elevii ar putea avea acces gratuit la concerte, muzee și spectacole