Situaţie revoltătoare la un an după Colectiv. Banii de la un concert pentru victimele tragediei au rămas în buzunarele impresarului

La un an după concertul caritabil al sopranei Angela Gheorghiu pentru victimele de la Colectiv, impresarul Sorin Săraru continuă să organizeze evenimente, dar nu a donat banii colectați din bilete, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său, tolo.ro.

28 oct. 2016, 10:45
Situaţie revoltătoare la un an după Colectiv. Banii de la un concert pentru victimele tragediei au rămas în buzunarele impresarului

Spectacolul a avut loc pe 29 noiembrie 2015, iar din donații directe s-au strâns 200.000 de lei. Din bilete s-a strâns echivalentul a încă 50.000 de euro. Primii bani au plecat imediat către zecile de răniți, însă ceilalţi 50.000 euro au rămas în buzunarele impresarului Sorin Săraru, potrivit tolo.ro.

Citeşte şi Dosarul Colectiv: Angajaţii ISU au fost trimişi în judecată de DNA. Pretenţiile civile se ridică la peste 200 de milioane de euro

La un an de la Colectiv, răniții nu au acești bani!”, spune vedeta de televiziune Andreea Marin, prin fundaşia căreia s-a organizat concertul. „Printr-o simplă schimbare a activității pe alte firme, Sorin Săraru continuă nestânjenit să câștige și să trăiască, râzând în nasul tuturor! Nu mi se pare corect ca legiuitorii să urmărească doar firma, nu și persoana răspunzătoare de o asemenea infracțiune!„, mai spune ea.

Am evaluat și variantele prin care respectivul să fie urmărit penal pentru faptele sale. Însă nu suntem foarte încrezători că am avea sorți de izbândă într-un nou proces„, a declarat George Lipănescu, avocatul Andreei Marin.

Contactat de Gazeta Sporturilor, Sorin Săraru recunoaște că n-a dat niciun ban. „Îmi cer scuze și pe această cale și vă asigur că banii se vor plăti cât mai repede!„, a spus acesta.