Situaţie revoltătoare: O femeie cu handicap grav nu poate primi însoţitor până nu MOARE altcineva

Situaţie revoltătoare pentru o familie din Târgovişte. O femeie a cărei fiică suferă de un grav handicap locomotor a primit un răspuns uluitor din partea autorităţilor. Trebuie să aştepte să moară o persoană cu handicap pentru ca fiica ei bolnavă să aibă dreptul la un însoţitor, şi asta pentru că nu mai sunt locuri.

RomaniaTV.net
13 mart. 2014, 07:33
Situaţie revoltătoare: O femeie cu handicap grav nu poate primi însoţitor până nu MOARE altcineva

Femeia aşteaptă o soluţie de la autorităţi de mai bine de un an. Fiica ei nu se poate mişca de la naștere, nu poate vorbi şi nici măcar nu poate să mănânce fără ajutor. Beneficiază de indemnizaţie, însă nu şi de un însoţitor. Mama ei, în vârstă de 64 de ani,se descurcă cu greu din pensia de numai 400 de lei, potrivit România TV.

De parcă nu ar fi fost de ajuns acest chin, femeia se luptă acum şi cu autorităţile. Din 2010 a cerut să fie angajată însoţitor pentru fiica ei, dar nu i s-a dat voie, pentru că are şi pensie. Aşa că vara trecută a încercat să obţină pentru fratele Laurei acest statut. Răspunsul autorităților a fost uluitor.

„Mi-a spus să aştept să moară unu. Asistenta socială mi-a spus”, a declarat mama Laurei.

„Dosarul este în asteptare şi când avem locuri libere….. (…) dacă moare un beneficiar”, a spus angajata de la Primărie.

Tot ce i-a mai rămas acum femeii este să aştepte până când se va elibera un loc. Şefa Serviciului de Asistenţă Socială Târgovişte nu a vrut să comenteze situaţia.