Situaţie şocantă în Capitală. Un bucureştean de 26 de ani a fost muşcat de un șobolan, în Piața Romană

Un bucureştean de doar 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în zona Piața Romană din Capitală. Incidentul s-a petrecut marţi seară în jurul orei 19, lângă parcul Grădina Icoanei.
Alina Costache
28 iul. 2021, 13:16
Situaţie şocantă în Capitală. Un bucureştean de 26 de ani a fost muşcat de un șobolan, în Piața Romană

Un bucureştean de 26 de ani a fost muşcat de un șobolan. Tânărul a ieșit din casa să își ia comanda de mâncare și în fața porții un șobolan a sărit pe el. Tânărul de 26 de ani a ajuns la spitalul Matei Balș din București la o oră distanță și a primit pe loc antitetanos și antirabic.

Un bucureştean de 26 de ani a fost muşcat de un șobolan, în Piața Romană

Medicii i-au prescris tratament cu 5 antirabicuri vreme de 5 săptămâni (adică unul pe săptămână).

„Am simțit ceva pe picior, o mușcătură foarte, foarte dură! Șobolanul nu a fugit, nu a avut nicio reacție să fugă. (…) Am sunat imediat la 112. Mi s-a zis să nu mai aștept ambulanța, având în vedere că sângerez, și să iau un Uber. S-au organizat imediat când au văzut exact despre ce este vorba. M-au întrebat dacă am fost mușcat la țară, le-am zis că în centrul Bucureștiului s-a întâmplat tot”, a spus tânărul mușcat de șobolan.

Reacţia Companiei Municipale Eco Igienizare București 

Tratamentele de deratizare sunt în plină desfășurare pe spațiile verzi din proprietatea PMB, în spațiile exterioare ale cimitirelor aparținând Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), în subsolurile blocurilor de locuințe, dar și în subsolurile tehnice ale instituțiilor din subordinea PMB (respectiv spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Națională). Substanțele folosite sunt: AGRORAT VAXBLOCKS (pentru subsoluri și rețele de termoficare) și RACUMIN PASTE (în stațiile de intoxicare amplasate la exterior).

Compania Municipală Eco Igienizare București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h), unde aceștia pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția posibilelor focare de infestare în Capitală.

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 până în 2020 și actual deputat din partea PSD, a scris despre tânărul mușcat de șobolan:

„Tandemul Clotilde Armand – Nicușor Dan dăunează grav sănătății.

Aseară, șobolănimea aciuată în centrul Bucureștiului a făcut deja prima victimă: un tânăr a fost mușcat de picior, în fața reședinței sale din zona Piața Romană, și a fost nevoit să meargă la spitalul de boli infecțioase Colentina. Medicii au început deja tratamentul cu antirabic.

Nu e de mirare, având în vedere ritmul în care se înmulțesc, în condițiile în care Nicușor Dan îi ocrotește (serviciul de deratizare al PMB este pe butuci), iar Madam Armand îi hrănește de luni bune cu gunoi de calitate în Sectorul 1.“

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj fac verificări, duminică, într-o cofetărie din Târgu-Jiu, după ce un șobolan a fost filmat plimbându-se pe pereții localului, în timp ce în interior erau mai mulți clienți.

Pe imaginile care au apărut, sâmbătă, pe Youtube și Facebook se observă un șobolan care se plimbă nestingherit pe peretele unei cofetării din Târgu-Jiu, aflată la parterul unui bloc din centrul orașului.

Potrivit reprezentanților Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ( DSVSA) Gorj, imaginile au fost surprinse vineri.

„Colegii au fost în control duminică dimineață. I-am trimis acolo. Imaginile sunt de acum două zile. S-a confirmat. Colegii aplică o sancțiune conform legii, agentul economic nu a prezentat toate documentele. Are obligația să facă în cel mai scurt timp deratizarea. Mâine dimineață (luni – n.r.) este așteptat la sediul instituției, să prezinte contractul cu DDD-ul, adică deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, că nu a fost contabilul firmei să le prezinte colegilor. Valoarea sancțiunii va fi stabilită luni dimineață, când o să avem o celulă de criză în situații de genul acesta, ca să luăm măsuri să nu se mai întâmple”, a declarat Ion Iliuță, șeful Serviciului Control Siguranţa Alimentelor, din cadrul DSVSA Gorj.

Citeşte şi: Şobolani morţi, descoperiţi în mâncare la Mehedinţi. Toată imaginea a fost surprinsă de telefon – FOTO

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!